Profiili

Michael Laitman

Bnei Baruchin Kabbalan opiskelu- ja tutkimuskeskuksen (http://www.kab.info/) perustaja ja puheenjohtaja. Bnei Baruch on omistettu Kabbalan (http://www.kab.info/) viisauden opetukseen ja sen jakamiseen.
Ontologian professori, Filosofian ja Kabbalan tohtori ja Bio-Kybernetiikan maisteri. Isä kolmelle ja isoisä kolmelle.

Olen syntynyt vuonna 1946. Valmistuttuani korkeakoulusta, valitsin pääaineekseni bio-kybernetiikan. Harjoitteluni jälkeen työskentelin Hematologian tutkimuskeskuksessa Leningradissa. Jo opiskeluni aikana olin vaikuttunut siitä ihmeellisestä tavasta, jolla orgaaninen solu ylläpitää elämää. Kunnioitin tapaa, jolla solu harmonisesti itse sisältyy muualle elimistöön. On melko yleistä tutkia solujen rakennetta, niiden toimintoja ja kysyä, mihin tarkoitukseen ne ovat olemassa, eli miten ne toimivat suhteessa muualle elimistöön. Mutta kysymys, johon en löytänyt vastausta koski kokonaisen kehon kyseisen olemassaolon tarkoitusta.
Oletin, että kuten solut organismissa, myös keho on osa suurempaa järjestelmää, jota kohtaan se toimii osana kokonaisuutta. Mutta heltymättömät yritykseni tutkia kohdetta tieteellisellä areenalla kohtasi toistuvasti sen kieltämistä ja hylkäämistä. Minulle kerrottiin että, “Tiede ei käsittele tällaisia kysymyksiä.”

Tämä tapahtui 1970-luvun Venäjällä. Kun päätin paeta Venäjältä, olin jälleen kerran toiveikas ja ajattelin, että ehkä Israelissa voisin jatkaa tutkimusta joka oli kiehtonut minua.

Vuonna 1974, neljä rankkaa vuotta, ollessani refusenik (entisen Neuvostoliiton juutalainen, joilta evättiin lupa muuttaa) ja pitkän, vaivalloisen matkan jälkeen, saavuin vihdoin Israeliin. Kun lähestyin siihen aikaan Israelissa toimivia yliopistoja ja korkeakouluja, esittäen heille ajatuksiani, he tarjosivat minulle (jälleen kerran) suorittaa tutkimuksiani, erityisellä, rajoitetulla skaalalla. Tämä sai minut ymmärtämään, että joudun etsimään paikan, jossa voisin tutkia todellisuuden kattavia järjestelmiä.

Vuosien etsintöjen jälkeen, olin vihdoin löytänyt opettajani, hän oli Kabbalisti Rav Baruch Shalom Ashlagin (Rabash), esikoinen ja suuren Kabbalisti Rav Yehuda Ashlagin seuraaja, joka tunnetaan nimellä Baal HaSulam (Tikkaiden omistaja) hänen Sulam (Tikkaat) kommentaareistaan kirjassa nimeltä Zohar. Seuraavan kahdentoista vuoden aikana, 1979 – 1991, en milloinkaan siirtynyt sivuun Rabashin rinnalta, olin hänen luonaan aina hänen kuolemaansa saakka. Minulle hän oli “Viimeinen mohikaani”, viimeinen pitkästä Kabbalistien dynastiasta, joka ulottunee tuhansien vuosien taakse. Koko sen ajan, jonka olin hänen kanssaan, olin hänen henkilökohtainen avustaja, hänen sihteerinsä, ja hänen paras opiskelija. Rabashin kannustamana kirjoitin ja julkaisin kolme ensimmäistä kirjaani vuonna 1983.

Opettajani poismenon jälkeen aloin kehittää hankkimaani tietoa ja aloin välittää sitä avoimesti, kuten hän oli kehottanut minua tekemään. Mielestäni se oli suoraa jatkoa hänen tavalleen.

Vuonna 1991 perustin Bnei Baruchin, ryhmä Kabbala opiskelijoita, jotka toteuttavat Baal HaSulamin ja Rabashin perintöä päivittäin. Bnei Baruchista on tullut laaja kansainvälinen järjestö, jossa on tuhansia opiskelijoita ympäri maailman. Tänään Bnei Baruchin jäsenet tutkivat, opiskelevat ja jakavat Kabbalan viisautta.

Julkaisemme Kabbalah Tänään (http://www.kabtoday.com/) – lehteä ja toimimme suurimmalla Kabbalaa koskevilla verkkosivuilla, www.kabbalah.info, 29 kielellä. Sivusto sisältää suurimman resurssin Kabbalasta verkossa: kirjoja, artikkeleita, elokuvia, oppitunteja ja Kabbala luentoja. Kaikki materiaalit ovat julkisia ja maksuttomia.

Viime vuosien aikana olemme luoneet elokuva-tuotantoyhtiön tuottamaan koulutus-ohjelmia, oppitunteja ja luentoja, joita esitetään päivittäin kaapeli- ja satelliittitelevisiossa Israelissa ja kaikkialla maailmassa. Sisältö tuotetaan Petah Tiqwan keskuksessa, Israelissa, joka on myös Bnei Baruch Kabbala opiskelijakeskuksen koti ja jossa myös luentosalimme sijaitsee. (Beit Kabbalah L’Am hepreaksi). Bnei Baruch Kabbala opiskelijakeskus toimii myös isäntänä erilaisille Kabbala kursseille.

Tämän toiminnan ohella, olemme perustaneet Ashlag Research Instituutin (ARI), joka antaa puitteet useille julkisille väittelyille ja kabbala keskusteluille. ARI kehittää ja hoitaa useita opinto-ohjelmia, sekä kokouksissa ja seminaareissa Israelissa ja kaikkialla maailmassa.

Yksi menestyneimmistä ARI:n ohjelmista on online, verkko-opiskelun keskus englanniksi (www.arionline.info) ja venäjäksi (www.kabacademy.com). Lisäksi olemme läheisessä yhteistyössä useiden kansainvälisten tutkimuslaitosten kanssa. Osana tätä toimintaa, olemme kutsuttu mukaan World Wisdom neuvostoon (WWC), jota johtaa professori Ervin Laszlo, joka oli ehdolla Nobelin palkintoon vuonna 2004 ja 2005.

Viime vuosina olemme osallistuneet useisiin kansainvälisiin tapahtumiin. Paikoissa, jossa olemme olleet mukana, ovat San Francisco, Tokyo, Arosa (Sveitsi), Düsseldorf (Saksa) ja Monterrey (Meksiko). Tavoitteena kaikissa näissä tapahtumissa on levittää tietoa Kabbalan viisaudesta ja jakaa se koko ihmiskunnalle.

Olen sitoutunut jatkamaan opettajani Baal HaSulamin ja Rabashin jalanjälkiä, julkisesti ja avoimesti levittää Kabbalaa niille, jotka haluavat tietää. En tuo esiin mitään uutta, ainoastaan yksinkertaistan ja tulkitsen opettajani kirjoituksia minun aikalaisilleni.

Näin toivon auttavani tuomalla Kabbalan viisautta kaikille ja lisätä sen kipeästi tarvitsemaansa laajentamista, kuten Baal HaSulam oli ohjeistanut kirjoissaan. Tämä oli myös Rabashin minulle antama ohje ja tämä on mitä yritän saavuttaa, parhaan kykyni ja ymmärrykseni mukaan. Tämä prosessi on erittäin tärkeä sekä Israelin että koko maailman tulevaisuudelle.

Mutta ensimmäiseksi, aito Kabbalah on puhdistettava kaikista väärinkäsityksistä, joita siihen on kiinnitetty vuosien varrella. Alkuperäiseen Kabbalaan ei liity paranemista, hurmaa, maskotteja, pyhää vettä, punaista rannekenauhaa tai meditaatiota. Siihen ei myöskään liity mystiikkaa tai uskontoa.

Kabbalan Viisaus, kuten suuret Kabbalistit sen määrittelivät, on keino korjata ihminen ja maailma. Ja se on tulossa tänään, koska tänään ihmiskunta tarvitsee sitä kuin ilmaa hengittääkseen.