Ulospääsy Kuvitteellisesta Valheesta

Jokaisen sanan tai puheenparren takana Zoharissa meidän tulee pyrkiä paljastamaan kytkeytymisen muotoja ihmisen ja hänen ympäristönsä välillä. Pohjimmiltaan tämä on juuri mitä Zohar kuvailee. Todellisuudessa ei ole muuta paitsi kytkeytymisen muotoja ihmisen ja häntä ympäröivien välillä.

Jopa nyt kun näen ihmisiä ja tämän huoneen seinät edessäni tai kuulen ääniä ulkoa, kaikki nämä ovat kytkeytymisen muotoja välillämme. Ei ole olemassa muuta kuin nämä voimat jotka yhdistävät meidät, halun voimat jotka ilmaantuvat minulle tässä muodossa maallisen todellisuuden havainnoinnissani.

Samalla tavalla voimme, jos yritämme, kuvitella muitakin kytkeytymisemme muotoja, muita voimia jotka eivät toimi vastaanottamissessa, vaan lahjoittamisessa välillämme. Silloin tulemme näkemään että todellisuudessa välillämme ei koskaan ollutkaan itsekkäitä kytköksiä. Tunsimme ne kuin unessa, jotta tämän kuvitteellisen kytköksen avulla, joka on vastakohtainen sille aidolle, huomaisimme aidon kytköksen, ainoan joka on olemassa kontrastissa kuvitteelliseen elämään – halun nauttia koko sen voimalla.

Tämä halu oli kuitenkin olemassa vain jotta voisimme muuntua lahjoittamisen haluksi. Luoja tukee tätä halua keinotekoisella tavalla, mutta sillä ei ole itsessään omaa perusolemusta. Maailmassa on olemassa vain lahjoittamisen voima.

Tästä syystä Zohar kuvailee meille kaikki lahjoittamisen voiman erilaiset muodot, jotka paljastamme eri tavoin, niin kuin myös vastaanottamisen voimat niiden vastakohtana, jotka ovat perusta jolla lahjoittamisen voimat paljastuvat ihmisen sisäisen taiston prosessissa.

Lukiessa Zoharin Kirjaa meidän tulee ajatella vain tätä, ponnistella jotta näiden henkisten tasojen paljastuminen auttaisi meitä ja paljastuisivat meissä jotta liittäisimme ne sisimpäämme.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed