Kaikki On Parhaaksi, Jos Nouset Korkeammalle

laitman_152 Kysymys: Luoja on meiltä kätkettynä, ja minulla on Hänen sijaan ryhmäni. Kuinka voin nähdä puhtaan lahjoittamisen ominaisuuden siinä?

Vastaus: Ryhmässä on aina häiriöitä, ja juuri niiden avulla voimme tehdä suurenmoisia harjoituksia, eli käytännössä harjoitella Luojamme samankaltaisuutta. Kaikki negatiivinen on nimenomaan käytettävä niin kuin se olisi tarkoitettu muuttaa positiiviseksi.

Kaikki on vain parhaaksi, meidän on toimittava oikein ilman minkäänlaista perääntymistä tapahtumista,  joita kohtaamme ja meidän tulee rakentaa oikeaa asennetta siihen. “Kaikki on parhaaksi” ei tarkoita, että hyväksymme väistämättömän etuajassa, kuten ihmiset yleensä tekevät. Pikemminkin, häiriöiden yläpuolella, tai saamistamme esimerkeistä, meidän tulisi ennen kaikkea erottaa viimeinen kohta, korjattu taso. Sen jälkeen löydän keinon muuttaa väärän oikeaan, yhdistän itseni tähän hetkeen, häiriöön (joka voi liittyä ystäviini, Luojaan, tai jopa henkilökohtaiseen tilanteeseeni), ja luomisen tarkoitukseen.

Löydän keinon, miten korjata erilaiset näkökannat, on se halu, aikomus, ajatus tai tapahtuma. Ei ainoastaan vain sen vuoksi, että voin perustella, ja kirjata ne Luojalle kuuluvaksi, mutta aion myös liittää sen yhteyden Häneen.  Ymmärrän, missä määrin minun on rakennettava haluni uudelleen ja ajattelutapaani suhteessa tiettyihin tapahtumiin, ja kuinka paljon minun täytyy muuttaa käsitystäni näihin tapahtumiin, jotta näkisin, että Luoja on antanut minulle ainoastaan hyvyyttä.

Merkki tästä on ilo: Olen iloinen, koska Luoja on antanut minulle mahdollisuuden tulla paljon lähemmäksi Häntä.  Näin pyrkimyksemme vähitellen kerääntyvät suuressa omistautumisessa.
Ensimmäinen osa Kabbalan Oppitunti 11/28/10, Zohar

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed