Synny Uudelleen Joka Asteella

laitman_508_6Kysymys: Kykeneekö Kabbalisti mittaamaan tarkalleen, kuten tieteellisessä kokeessa, ylemmän Valon “ihmeellistä voimaa”, vai onko se hänelle samanlainen, aksiooma, perusväittämä kuin se on meille?

Vastaus: Ei, emme tiedä koskaan kuinka nousemme seuraavalle asteelle. Se on kuten Rabbi Shimonin esimerkissä, jossa hän putosi hyvin alas hetki ennen korkeimman asteen saavuttamista, viimeistä korjausta. Hänestä tuli (hetkellä ennen korjausta) tavallinen henkilö, “vain” Shimon markkinoilta.

Mitä tulee seuraavaan asteeseen, toimimme aina “järkeilyn yläpuolella” emmekä koskaan tiedä mitä siellä tulee tapahtumaan. Koska minulla on jo kokemusta, voin sanoa että siellä minua odottaa suurempi lahjoittaminen, rakkaus ja yhtenäisyys, mutta koska en itse asiassa vielä tunne sitä, minulla ei ole kykyä ennustaa mitään edes 1 % tarkkuudella.

Se on aina jotain täysin odottamatonta ja uutta, täysi “päivitys”, kaikkien komponenttieni täydellinen vaihto, koko kymmenen Sefiran parannus. Yleensä se on koettu hyvin suurena uudistuksena, joka antaa meille niin nujertavan vaikutuksen, että kaikki verrattuna siihen mitä oli aikaisemmin kääntyy ylösalaisin.

Koko todellisuuden käsitys, havainnot ja ymmärrys muuttuvat. Tämä tapahtuu joka asteella huolimatta siitä missä henkilö on. Hän on joka kerta uusi olento, luontokappale.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed