Nouse Järkeilysi Yläpuolelle

laitman_021Kysymys: Kuinka saavuttaisimme kyvyn edistyä “järkeilyn yläpuolella”?

Vastaus: “Järkeilyn yläpuolella” on “materiamme” yläpuolella, eli, tarkoittaa halua nauttia, lahjoittamisen ominaisuuden sisällä. Emme kykene nousemaan itsekkyytemme yläpuolelle yksinämme. Tämä on mahdollista vain Ylemmän Valon, Ohr Makif avulla.

“Järkeily” tarkoittaa haluani. Haluni sisällä voin tuntea, nähdä ja tehdä laskelmia, riippuen todennäköisistä hyödyistä tai haitoista, tai siitä, onko se minun kannaltani edes kannattavaa haluta vai ei. Näiden laskelmien seurauksena tulen tekemään joitakin päätelmiä ja ymmärrän näin toivomuksiani. Tässä suhteessa minulla ei ole mitään ongelmaa. Tämä on se kuinka elän tässä maailmassa.

Osasta näistä laskelmista olen varma, ja toisesta osasta minulla on epäilykseni. Maallisissakin tieteissä käytämme todennäköisyysteoriaa, kun meillä ei ole käytettävissä luotettavaa tietoa.  Kuitenkin, ja

Jokatapauksessa meillä on jotain, johon voimme luottaa.

Toisaalta, “usko järkeilyn yläpuolla” tai “tiedon yläpuolella” on silloin, kun minulla ei ole mitään välineitä tai keinoja millä hahmottaa. Lisäksi en edes tiedä mitä “ylempi” tarkoittaa. Jos se yksinkertaisesti olisi järjen vastakohta, niin voisin ensin laskea miten minun pitäisi toimia järkeni mukaan ja sitten toimisin täsmälleen päinvastaisella tavalla. Silti, tämä olisi myös järkevä laskelma.

Kuitenkin, minulla ei ole aavistustakaan, mitä “usko järkeilyn yläpuolella” on; en tiedä mitä se noudattaa, mitä tunnetta ja laskelmointia se merkitsee, ja suhteessa mihin. Se on tietty lähestymistapa, taipumus tai paradigma, jota ei ole sisälläni.

Siksi ainoastaan Valo voi tulla ja antaa meille tämän lähestymistavan, koska “järkeilyn yläpuolella” tarkoittaa “lahjoittamisen vuoksi”, ja tämä osaltaan tarkoittaa, että Kli:n (astian) sisälle ei kuulu laskelmointi. Mutta jos se ei ole halun sisällä olevaa, niin miten voin tietää mitä se on? Miten sen voi saada selville? En tiedä? Ja, lisäksi; – minkä halun sisällä se on?

Kabbalistit sanovat: ”Jos alat ymmärtämään lähimmäisesi toiveet kuin omasi, jos voit tehdä laskelman suhteessa hänen toivomukseensa, ja joka tulee hänen hyväkseen, silloin se on jotain, joka menee yli nykyisen tietämyksesi”. Kuitenkin, mikäli tekisin jotain tällaista, minun täytyisi saada sellaisia supervoimia, joita minulla ei ole. Jos saisin niitä, voisin mennä “järkeilyn yläpuolelle.” Tällä hetkellä et voi hypätä itseäsi korkeammalle.

Ainoastaan Valo, joka on luonut meidät, voi myös muuttaa meidät. Siksi meidän on käytettävä “ihmekeinoa” (Segulot)  ja tehdä erilaisia toimia, jotka herättävät Valon tavalla, jolla se alkaa vaikuttamaan meihin. Näin menestyksemme mitataan. Mieli ja tuntemukset, joita keräät mielihyvän ja toivomuksesi sisälle, pystyvät nyt auttamaan sinua. Mutta, ne voivat auttaa sinua vain vastakkaisessa muodossa. Jos teet päivittäin arviointeja siitä, mitä olet saavuttanut henkisyydessä, niin huomaat, että todellisuudessa et ole saavuttanut mitään, vaikka olisitkin nähnyt paljon vaivaa.

Ja samoin käy huomenna. Ylihuomenna tulet tuntemaan hämmennystä tämän kaiken lisäksi. Myöhemmin, ehkä jo seuraavana päivänä, olet yhtäkkiä varma siitä, että sinusta on tullut fiksu. Ja niin edelleen. Jokainen päivä lisäät kielteisiä ilmiöitä, koska asut oman nautinnonhalusi sisällä ja luulet että vain Valo voi auttaa sinua, mutta se ei tule ja se ei auta sinua.

Joten, mitä sinun pitäisi tehdä? Aloita sota järkeäsi vastaan, kuten se on kirjoitettu Egyptin maanpakoa koskevassa kertomuksessa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: