Matka Maailman Ympäri Zoharin Kirjan Seurassa

Kysymys: Miten voimme sovittaa yhteen sisäiset hetkemme Zoharin Kirjan tekstin kanssa?

Vastaus: Suhteessa muihin kabbalalähteisiin se on itse asiassa helppoa Zoharin kanssa, sillä vauhti ja tekstin lukeminen ovat sellaisia että sinun vain tulee hakea virta ja mennä sen mukana. Tämä ei silti tarkoita sitä että kuulet joen virtaavan ohitsesi.

”Mennä virran mukana” tarkoittaa että yrität hyvin rauhallisesti, niin kuin on kirjoitettu, ”Oppineiden sanat kuuluvat rauhallisuudessa”. Menet yhdessä Zoharin tekijöiden mukana, ilman pienintäkään vastusta, järjestäen sisäiset tunteesi sopiviksi sanojen soinnun kanssa. Jos sinulta jäi pari sanaa kuulematta, älä huoli vaan jatka eteenpäin seuraavien sanojen kanssa. Siten jatkat virran mukana menemistä kuin puuvene aalloilla, myötäillen aaltojen jokaista liikettä.

Täten meidän tulisi antaa ominaisuuksiemme, halujemme ja aistimuksiemme virrata yhteen Zoharin tekstin kanssa, samoin kuin veden pinnalla, pyrkien myötäilemään virtaa, yrittäen havaita missä nämä ominaisuudet ja halut ovat sisässämme, niin kuin Zohar kuvailee. Mutta meidän tulisi hakea tätä hyvin yksinkertaisesti ja helposti. Tärkeintä on antaa virran virrata lävitsesi. Olemmehan vain ”astioita” tai Kli jonka kautta sanojen virran on astuttava sisään meihin.

Lukiessa Zoharia emme pyri aktivoimaan mieltä tai havaitsemaan sisäisiä määritelmiä. Jopa paikoissa joissa Zohar näyttäisi puhuvan käyttäen teknisiä, tieteellisiä termejä, käyttäen kabbalan kieltä, meidän tulisi antaa tämän tekstin kulkea aistimusten läpi mieluummin kuin mielen kautta, tarkoittaen että meidän tulisi kuunnella tunteitamme ja vaikutelmiamme, yrittäen tuntea miten joka sana kaikuu sisässämme, riippumatta siitä kielestä jota Zohar käyttää.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: