Vastuuton Vapaus

laitman_915Kysymys: Miksi energiset, tarmokkaat naiset kopioivat voimakkaan miehisen asenteen?

Vastaus: Heillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Naiset ovat pakotettuja ratkaisemaan elämän ongelmat hankkimalla itselleen sen mitä miehet eivät anna heille. Tämän vuoksi he ovat pakotettuja käymään läpi koulutusjärjestelmän ja työskentelemään ahkerasti huolehtien samalla kodista ja kasvattaen lapset ilman aviomiestä. Tämän tuloksena naiset kohoavat urallaan ylemmäs ja ylemmäs, miehittäen aina vain uusia asemia.

Kaikki tämä tapahtuu, koska miehet pakoilevat velvollisuutta joka heidä täytyy ottaa kantaakseen. Naiset hyväksyvät nykyajan haasteet, mutta miehet eivät.

Yleisesti ottaen moderni ympäristö edellyttää meitä olemaan vapaita kertoen meille: ” Elä kuten haluat, kukaan ei voi sanoa sinulle mitään.” Ihmiset eivät tunne vastuuta yhteiskunnasta, maastaan, kansastaan tai maailmasta. Tee mitä ikinä mieleesi juolahtaa, kunhan et tapa, varasta tai tee mitään muuta vastaavaa.

Tämä on kuitenkin vastakohta sille mitä Baal HaSulam selittää meille: Henkisen juuren mukaan jokainen meistä on velkaa yhteiskunnalle. Laskemaa ei tehdä vain siitä mitä henkilö ottaa, vaan myös siitä kuinka paljon hän epäonnistuu antamisessa. Jokaisen henkilön täytyy työskennellä, avustaa ja antaa osansa yhteiskunnalle. Jokaisen täytyy kantaa perheen lasten kasvatuksen jne. “taakka”. Sitä ei kuitenkaan pidetä yhteiskunnassamme rikkeenä jos henkilö ei täytä omaa osaansa.

Rike on se, jos henkilö ottaa enemmän kuin mitä on hyväksytty. Tässä tilanteessa tulemme jatkamaan kärsimistä, kunnes ihmiskunta löytää itsensä niin sanotusti “kuoleman partaalta”. Ehkäpä se auttaa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: