Pelko Pelata Onnenpelejä

laitman_191Kysymys: Mitä ovat Valon tie ja kärsimyksen polku? Mikä tämä kärsimys on? Onko se meidän egoismi?

Vastaus: Epäilemättä, me koemme kärsimystä halussamme vastaanottaa nautintoa. Kuitenkin, kipu voi tuntua myös lahjoittamisen halussa. Kaikki riippuu siitä miten määrittelet kärsimyksen.

Kuvittele, että löysin Kabbalan, tulin ryhmään ja opiskelin vuosia. Mutta, lopulta ja yht’äkkiä voitin monta miljoonaa euroa lotossa! Nyt elämäni on täysin muuttunut. Onko se, – sinun mielestäsi, – Valon polku vai kärsimyksen polku?

Voin kutsua sitä kärsimyksen poluksi, koska nyt tämä suunnaton määrä rahaa hämmentää minua, enkä tiedä mitä sillä tekisin. Ajattelin aikaisemmin ainoastaan Kabbalaa, mutta tässä vaiheessa minun on nyt ajateltava rahaa, koska se on niin valtava summa.  Mihin voisin sijoittaa sitä niin, että sen arvo ei laskisi? Kuinka käyttäisin sitä oikein?

Kuten on käynyt ilmi, tämä on kärsimyksen polku, koska sen sijaan, että etenisin rauhallisesti, yksinkertaisesti ja suoraan, olenkin huojunut kiertopolulle ja teen näin pitkän mutkan. Pidänpä siitä tai en, minun täytyy olla mukana näissä materiaalisissa asioissa, antaa niille aikani ja täyttää mieleni näillä ajatuksilla. En voi irtaantua niistä ja se on valtava ongelma, sillä todellinen kipu on siellä missä lahjoittamisen halu ja henkinen päämäärä ovat osallisina.

Mitä tulee mielihyvän vastaanottamiseen, sinun pitäisi sanoa, että se on Valon tie ja että olet saanut palkkion vanhurskaasta työstäsi. Ajattelet, että se on siunaus, joka on lähetetty sinulle ylhäältä. Tämän vuoksi, kaikki riippuukin siitä, mitä asteikkoa käytät mitatessasi sitä, – mitä olet valinnut saadaksesi vastaanottaa nautintoa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: