“Filosofiasta” – Aitoon Tuntemukseen

laitman_060_02Voit kertoa minulle tuhansista mielenkiintoisista asioista, jotka ovat meneillään, mutta en hyväksy niitä todellisina, jos en näe niitä ja ne eivät ole minulle ennestään tuttuja. Se auttaa minua tietämään ja tuntemaan näitä asioita. Olen valmis kuuntelemaan vain, jos aiot laajentaa aistieni havaintokykyä, – et mielikuvitustani.

Jos haluat antaa minulle kaukoputken tai mikroskoopin, olen valmis hyväksymään ne. Olen valmis kehittämään uuden aistin, mutta vain jos se pysyy minun järkevän ja kriittisen tarkasteluni alueella.

Tämä on tavallaan se tieteellinen ja realistinen lähestymistapa, josta Kabbala puhuu. Kuitenkin, tuhansia vuosia sitten “virhe” tapahtui: Kabbalistit opettivat tuleville kreikkalaisille filosofeille oikeaa tieteellistä lähestymistapaa, mutta nämä opiskelijat astuivatkin sen ulkopuolelle. He eivät halunneet kohdata itsekkyyttään ja käyttää Kabbalan tiedettä itsensä korjaukseen. He ajattelivat, että he voisivat tutkia maailmaa korjaamatta itseään. Ja tämä johti filosofian kehitykseen.

Tämä ei ainoastaan koskenut antiikin Kreikkaa. Se on yksinkertainen, inhimillinen lähestymistapa. Lähes kuka tahansa sanoo: “Miksi minun pitäisi korjata itse itseäni, kun ymmärrän kaiken!” Mutta, se on mahdottomuus.  Ensinnäkin, täytyy paljastaa taso, millä hän on. Vasta silloin ja vain tällä tasolla, hänen on sallittu keskustella siitä.

Uskonto perustuu myös tähän lähestymistapaan siten, että se ei edellytä itsensä korjausta. Voit suorittaa joitakin toimia, ja kaikki on hyvin. Uskot, että olet muodostanut yhteyden Luojaan. Tätä kutsutaan henkiseksi maanpaoksi.  Se on “henkisen” olemassaolon muodossa ja ilman todellista tunnetta siitä. Näin sanotaan tähän vaiheeseen viitaten: “Olimme kuin unessa.”

Kabbala kehottaa ihmisiä palaamaan oikeaan tapaan lähestyä todellisuutta, filosofiasta – tieteeseen, uskonnosta – rakkauteen ja lahjoittautumisen ominaisuuteen ja kohti uuden havainnointiaistin saamiseen, jolla henkilö näkee kaiken itse.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed