Hyvän Onnen Valinta Itsellesi

laitman_420_02Ainoa asia joka voi auttaa meitä on itsemme kumoaminen ryhmän, opettajan ja Luoja edessä. Tämää vaatii liittymistä ympäristöön ja omaksumista siitä niin paljon kuin on inhimillisesti mahdollista.

Historia esittää meille useita tällaisia esimerkkejä. Esimerkiksi yksi on Joshua Bin Nun joka oli ansioitunut tullakseen Mooseksen seuraajaksi. Sisäinen voima on se, joka korjaa henkilön viimeisen korjauksen tilaan, tuo henkilön rakastavasti lähemmäs viimeistä korjausta (Gmar Tikkun) sen jälkeen kun Mooseksen voima on tehnyt osansa.

Se on kaikkein korkein askelma vastaanottamisessa lahjoittaaksen! Ja kuinka Joshua ansioitui? Hän ansioitui auttamalla Moosesta kun hän oli opetamassa ihmisiä. Hän (Joshua) siivosi huoneen ja suoristi penkkirivit.

Toisin sanoen hän oli uskollinen opettajalleen ja halusi olla erottamaton osa häntä. Joshua ansioitui, eivät ne oppilaat jotka opiskelivat. Hän ei edes opiskellut, vaan vastaanotti henkisyyttä “Peh El Peh” (suusta suuhun), yhteisen särmin (Masach) kautta kiinnittyen opetajaansa.

Ja myös he jotka opiskelivat vastaanottivat sen, jokainen omalla asteellaan (he olivat myös suuria Kabbalisteja), mutteivät niin jaloja kuten Joshua Bin Nun. Eivätkö he olleet tietoisia sellaisesta periaatteesta? He olivat, mutta eivät voineet soveltaa sitä.

Kaikki riippuu siitä kuinka vahvasti henkilö yrittää “kumota” itsensä opettajan ja ryhmän edessä. Lisäisin tähän , että myös “hyvällä onnella” on tässä osansa. Tämä on “lisäasetus”, auttava käsi jonka emme ole tietoisia laskeutuvan Ylhäältä, “roikkuen” alaspäin (“onni” tai “Mazal”  heprean sanasta “Nozel” tai “noro, vuoto”.) Se on vahvasti määritelty sielun predestinaation (ennaltamääräyksen) mukaan.

Ei ole mitään järkeä keskustella siitä, mikä ei ole meistä kiinni. Meidän täytyy kumota itsemme joka on meistä kiinni.

Se on kuvailtu kaikkialla ja se ei ole meille uutta. Mitä teemme jos emme edisty? Tiedän omasta kokemuksesta kuinka vaikeaa se on saavuttaa. Tavallisesti henkilö kompastuu yksinkertaisimpiin esteisiin: Ne näyttävät helposti ylitettäviltä, mutta siltikään henkilö ei kykene siihen. Hän jopa ymmärtää, että se on hyödyllistä ottaen huomioon kaiken, jopa ainellisen maailman, mutta jokin hänen sisällään estää henkilöä tekemästä niin.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: