Harppaus syvyyden yli

Vastaanotamme niin paljon Valoa kuin meillä on Kelim, haluja. Tämän takia olemme hyvin kaukana todellisesta tilasta. Se on salattu meiltä useiden harsojen ja asteiden kautta ja ilman useita Kelim (haluja), keinoja ja komponentteja, emme pystyisi paljastamaan Valoa.

Luomakunta on “poissaolo olemassaolosta”. Toisin sanoen ainoa olemassaoleva Luoja toivoi luovansa jonkun Hänen ulkopuolellaan olevan. Tätä erottavaa ominaisuutta, joka on Hänen ulkopuolellaan kutsutaan “luomakunnaksi”.

Luoja haluaa luomakunna saavuttavan tiedon, että se on Hänen ulkopuolellaan. Ylittämällä tämän heidän välisen kuilun ja saavuttamalla tilan, joka “alentaa” luomakunnan ja kuilun heidän välissään. Sen takia henkilön tässä maailmassa tulee nähdä itsensä itsensä yksinomaan olevana Luojan edessä. Ei ole ketään muuta kuin Hän. Luojan ulkopuolella ei ole ketään, ei edes henkilö itse.

Tämän illuusio olemassaolosta ainoan voiman, Luoja ulkopuolella luot vain omassa havainnoinnissani ja aistimuksissani. Kaikki mitä saatan kuvitella oli luotu tarkoituksella, jotta minulla olisi jotain mihin tarttua, mahdollistaen minulle pääsyn Yhden Ainoan luokse useiden Kelim kautta.

Tämän Yhden Ainoan sisällä ei ole “minua”. On kirjoitettu ” Luoja on Jumalamme, Luoja on ainoa.” Kaikki sisältyy Häneen. Tämä ihmisen täytyy saavuttaa. Ja näin hän harppaa syvyyden yli maaten “olemassaolo olemassaolossa” ja olemassaolo poissaolossa” välissä. Tämä meidän täytyy saavuttaa.

Kaikki mitä meillä on, mukaanlukien upea maailma, henkisyyden maailma, hajoaminen, Kelim, ystävät, kaikki keinot ja koko menetelmä ovat tarkoiotettu vain, että korjaisimme todellisuuskäsityksemme ja havaitsisimme ettei yhden ainoan Voiman rinnalla ole mitään, ei edes minua.

Ympäristöni on muotoiltu näin, jotta se auttaisi minua saavuttamaan sen yhtenäisyyden. Seison aina Luojan edessä, eikä välillämme ole mitään. Näin henkilön täytyy tuntea todellisuus havainnoinnissaan. Baal HaSulam kirjoittaa tästä artikkelissa Shamati #67:

Hän, joka kokee pettävänsä ystävän, on todellisuudessa pettämässä Luojaa, sillä henkilön lisäksi on vain Luoja. Tämä on siksi, että lumakunan olemus jota kutsutaan “luoduiksi” on vain suhteessa itseensä. Luoja haluaa ihmisen tuntevan, että hän on erotettu todellisuus Hänestä.  Paitsi tämä, se on “koko maailma täynnä Hänen loistoaan.”

Tästä syystä, kun henkilö nojaa ystävään, hän nojaa Luojaan: ja kun hän tekee ystävänsä surulliseksi, hän tekee Luojan surulliseksi. Tästä syystä, jos joku on tottunut sanomaan totuuden, se auttaa häntä suhteessa Luojaan.

Jos henkilö edistyy suhteessa yhtenäisyyden paljastamiseen, silloin hän näkee kaiken keinona joka auttaa häntä paljastamaan ainoan Luojan. On kirjoitetu “nouse, Luojan ja sinun vihollisesi tulevat hajoamaan.” Toisin sanoen, henkilö näkee että kaikki häiriötekijät eivät itse asiassa häiritse häntä, vaan ovat Kelim, keinoja. Yhdistämällä ne yhdeksi kokonaisuudeksi, niiden sisällä hän paljastaa Valot, kunnes ne kaikki sulautuvat yhdeksi yksinkertaiseksi Valoksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: