Loukkaus Kunniaan

IMG_6060Kysymys: Elämässä on tilanteita jolloin joku loukkaa minua, saa minut tuntemaan itseni hyvin loukatuksi ja alennetuksi Mikä on se tarkka järjestys kuinka analysoida tällaista tilannetta?

Vastaus: Nykyisessä tilassa olemme kykenemättömiä kertomaan mikä on oikea asenne todellisuutta kohtaan. Olemme hämmentyneitä, olemme taivaan ja maan välissä. En ole paljastanut Luojaa, mutten ole myöskään täysin siltä salattu. Havaitsen paljastuksena kaikenlaisia viisaita sanontoja kuten lainauksia, ilmaisuja ja viisuaden palasia, mutta asia ei ole niin. Kaikki on sekoittunut sisälläni.

Tämän takia Baal HaSulam kirjoittaa “Johdannossa Kymmenen Sefiran Opintoihin”, että näiden kuluvien vuosien aikan henkilön täytyy keskittyä maksimaalisesti kehitykseensä. Tämä on suuren hämmennyksen vaihe, kun en kykene ymmärtämään totuutta, mutten myöskään ole enää samaa mieltä valheen kanssa. Minua yksinkertaisesti heitellään puolelta toiselle.

Toisaalta, ei ole ketään muuta kuin Luoja. Seison Hänen edessään. Eli, kuinka minun tulisi kohdella todellisuutta, jos ainoa asia ympärilläni on Hän? Ja missä minä olen? Hän on huutanut minulle, minun pitäisi huutaa takaisin? Mutta Hän on Luoja, tarkoittaako tämä sitä, että minun pitää “pidätellä” itseäni koko ajan? Pitäisikö minun pysyä täysin nöyränä, jopa hengenvaaran edessä? Toisinaan henkilö katsoo asioita näin.

Todellisuudessa emme voi antaa ihmisille tässä tapauksessa paljoakaan neuvoa, sillä henkilö on muuttuva joka sekunti. Tämän takia Kabbala määrää tietyn järjestyksen teoillemme, jotka on määritelty salaamiselle.

Miksevät he anna meille tätä neuvoa? Koska olemme kahden vaikuttavan voiman kohde. Luoja on luonut hyvin yksinkertaisen tilan, jossa olen Hänen edessään ja paljastan Hänet ollessani ilman minkäänlaisia häiriötekijöitä. Kuka on “Minä”? Olen epäyhtenäisyyden ja eron voima Hänestä. Vieläkin enemmän nämä voimat ilmenevät minulle sekä minuna että sinä mitä on ympärilläni, muttei Luojana. Minulle Luoja on näkymätön ja havainnoimaton ihanne.

Epäyhtenäisyyden voimat salaavat Hänet minulta ja minun täytyy yhdistää nämä voimat yhdeksi. Nämä voimat erottavat ja erkaannuttavat minut Luojasta, peittävät Hänet. Ne jakaantuvat kahteen maailmaan: sisäiseen ja ulkoiseen.Perusolemuksessa ne kuuluvat yhteen epäyhtenäisyyden luonteeseen, egoistiseen haluun, mutta ne ilmenevät minulle kahtena, vastakohtina.

Minun täytyy yhdistää ne toisiinsa ja nähdä tarkalleen se epäyhtenäisyys niissä. Tarkastelemalla tekoja, ajatuksia, haluja ja kaikkea ympärilläni olevaa, yhdistää sisemmän ja ulomman, tekemällä niin vain saavuttaakseni yhtenäisyyden. Siinä tapauksessa, jos kykenen tekemään niin, silloin en erehdy.

Meidän täytyy liittää tässä vain yksi periaate: “Henkilö arvioi asioita vain näkemänsä mukaan.” En yritä saavuttaa sitä Yhtä, mikä minulta on salattu. Vaan heti kun yhdistän kaikki voimat-omani ja muiden- yhdeksi, löydän sen yhden, ainoan Luojan sisältäni.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: