Työskentele Vastuksen Kera

Kysymys: Olet sanonut että meidän ei tulisi tukahduttaa egoamme, vaan ennemmin kartuttaa positiivista. Mitä tämä tarkoittaa?

Vastaus: Tämä viittaa henkilöön joka kulkee henkisyyden polulla ja on sitoutunut kabbalaryhmään. Miten henkilö voi kartuttaa positiivisuutta pudotessaan?

Kun tunnen itseni kipeäksi, otan lääkettä. Kun olen pahalla päällä, menen tanssimaan. Tekemällä näitä asioita, en nujerra enkä kiellä egoani pienimmissäkään määrin. Jos tunnet itsesi kipeäksi, tiedosta tämä tosiasiana, mutta älä silti piekse itseäsi. Vika ei ole sinussa! Se on vain osa egoasi joka näyttäytyy sinulle. Älä ota sitä henkilökohtaisesti.

Kielteisyys kehittyy henkilössä jotta se voi kehittää myönteisen. Mitä tämä myönteinen tai positiivinen sitten on? Se ei ole egoismin hävittämistä tai sen tasapainottamista  aineellisella tasolla. Missään nimessä en saisi hyvittää miinusta jollakin maallisella plussalla. Olipa tuntemukseni kuinka kauhea tahansa, haluan hyvittää miinuksen vain ja ainoastaan henkisellä plussalla. Muutoin olen vain yksi maailmanparantaja lisää.

Olipa miten oli, en voi hyvittää kielteistä pienentämällä sitä. Se on kuitenkin tarkoituksella annettu minulle, sillä mikään elämässä ei ole sattumaa. Siis mitä tehdä? Minun tulee kasvattaa myönteisiä suhteitani ryhmän kanssa, oikean ympäristöni kanssa. Miksi? Siksi että koko tulevaisuuteni riippuu keskinäisestä sisällyttämisestä yhtenäisessä järjestelmässä.

Jos itsekkyys kasvaa minussa, silloin tämä on ainoa oikea päätös. Plussani löytyy polullani ryhmään. Jos orastavassa itsekkyydessäni kartutan myönteistä yhteyttäni ympäristöön, silloin se on todellakin pyyteetön, altruistinen voima jolla tasapainotan itsekästä voimaa. Lopulta kohoan seuraavalle tasolle hyvittämällä miinuksen.

Sanomattakin selvää on silloin että uusi miinus ilmaantuu minussa ja minun täytyy jälleen juurtua ryhmään. Silloin ryhmä vaikuttaa minusta vieläkin kamalammalta: ”Hölmöt, sydämettömät tyhmyrit. En edes halua tätä, anna minun mennä rauhoittumaan”.

Näin henkilö vähitellen laskee päänsä, aina uudestaan ja kääntyy ympäristön puoleen kunnes saavuttaa täydellisen kytköksen. Luonto kannustaa meitä tekemään saman jotta voimme olla yhdessä, yhtenä yhtenäisenä ja ehjänä.

Olemme siis suostuneet olemaan työskentelemättä itsekkyyttä vastaan ja työskentelemään käyttääksemme sitä oikein. Seurauksena tästä miinuksesta, muutumme plussaksi. Muutoin meillä ei koskaan olisi plussaa.

Minun ”minä” on vastus, aivan kuten vastus jota tarvitaan tuottaessa sähkövirtaa  voimalähteestä. Miinus ja plussa aikaansaavat jännitteen joka piirustaa ja muodostaa todellisuuteni. Kun olen saavuttanut määrätyn potentiaalin miinuksen ja plussan välillä, alan nähdä ”näytölläni” ylemmän maailman kuvan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed