Valhe Ulkopuolella Vai Totuus Sisäpuolella

Kysymys: Miksi internet-portaali Facebook on niin uskomattoman suosittu?

Vastaus: Egomme ei kehity pelkästään määrällisesti vaan myös laadullisesti. Jos aikaisemmin henkilö oli tyytyväinen viiden tai kymmenen ystävän ryhmään joka jakoi samat intressit, he saattoivat mennä kalastamaan yhdessä, käydä baareissa, pelata korttia, ulkoiluttaa koiria ja niin edelleen. Tänään nämä eivät enää tyydytä henkilöä. Henkilö ei enää halua tavata toisia koirien tai kalojen kautta, tarkoittaen, ettei halu (tavata muita) perustu enää aineellisen maailman kiinnostuksen kohtiesiin tai maantieteelliseen läheisyyteen; henkilö etsii ennemminkin sisäistä samankaltaisuutta, paikkaa jossa hän voi parhaiten ilmaista itseään.

Henkilö etksii keinoja kommunikoida, joiden kautta hän voi jopa valehdella. Pohjimmiltaan, tekemällä niin, henkilö ilmaisee “itseään” vielä enemmän. Loppujen lopuksi, kun valehtelemme, paljastamme sisäisen totuutemme! Tämä valhe havainnollistaa sen mitä haluaisimme olla, mutta emme pysty olemaan.

Se synkronoi pitkälle periaatetta jolle Facebook perustuu: henkilö näyttää vain sen mitä haluaa “hänen parhaat puolensa”, mutta tämä kertoo henkilön sisäisestä maailmasta. Itse asiassa egoistisen luonoteen johdosta ihmiset voivat olla ahneita, vainoharhaisia, raukkamaisia tai alkukantaisia, mutta he “esittelevät” itsensä heidän ideaalin näkökulmansa mukaan. Toisin sanoen henkilö osoittaa, minkä muodon hän mieltää silmissään syvemmäksi, sisäisemmäksi ja  houkuttelevammaksi meriitiksi.

Sitä seuraa, että toisaalta henkilö tietää kuka hän on (vaikkei välttämättä ymmärrä sitä itse), mutta esittää itsestään houkuttelevamman naamion. Joskus se taas on toisin päin; “Haluankin näyttää huonommalta mitä olen”, esittää kovanaamaa ja esitellä itseni sotaisana Don Quiotena.

Siltikään, ei ole merkitystä onko kuva todellisuuteen verrattuna parempi tai huonompi, koska tämä valhe osoittaa lopulta henkilölle mikä hänen olemuksensa, ytimensä on ja hän tulee tietämään oman pahuutensa. Henkilö kohtaa kysymyksen: Mitä olen verrattuna kuvaan jonka esitän itsestäni internetissä? Loppujen lopuksi kaikki näkevät minut sellaisena, jona esittelen itseni, mutta alan itse ymmärtää etten ole lähelläkään sitä kuvaa jonka olen antanut muille itsestäni.

Tämä tuo ihmisen tietoiseksi pahuudestaan, tarpeestaan muuttua ja tulla lähemmäksi sitä kuvaa jonka toivoo toisten näkevän itsessään. Kun en ole fyysisessä kontaktissa kanssasi, etkä näe minua, voin esittää mitä tahansa haluan: uuden minäni, sisäisen ihanteeni jolla ei ole mitään tekemistä aineellisen “minäni” kanssa. Ja tämä kuva on autenttisempi!

Sen takia kehittymisemme kohti virtuaalista kommunikointia johtaa meidät henkisen kommunikaation suuntaan, henkiseen muutokseen. Tämän takia olen todella iloinen kuullessani Facebookin ja muiden kommunikaatioverkostojen kehityksestä ja kasvavasta suosiosta.

Olen varma että tässä sosiaalisessa verkostossa on psykologeja ja sosiologeja, joka tekevät vakavaa tutkimusta (aiheesta). Loppujen lopuksi se on globaali ilmiö, joka levittäytyy nyt koko ihmiskunnan ylle.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: