Ole Iloinen Pahasta, Joka Tulee Paljastumaan Sisältäsi

Kysymys: Haluaisin tietää: Missä kohtaa sisälläni pahan taipumus sijaitsee? Onko se sydämessä vai egoni sisällä? Kuinka voin löytää sen ja päästä siitä eroon?

Vastaus: Baal HaSulam kirjoittaa että hän iloitsi uuden pahan ominaisuuden paljastumisesta itsessään. Ne eivät ole uusia mutta en ovat kätkettyinä henkilöltä, emmekä tiedä milloin kaikki pahuus tulee paljastumaan jota ei ole vielä paljastettu. Todellakin, ne hetket ovat epämiellyttäviä jolloin pahuus tulee paljastetuksi. Henkilö alkaa kuluttaa itseään loppuun, sillä hän ei ole samaa mieltä sen (pahuuden) kanssa eikä halua sitä. Myös tämä lähestymistapa täytyy korjata.

Totta puhuakseni, meidän tulee vain olla onnellisia kun pahuus tulee paljastetuksi, mutta ei masokistisella tavalla. Jos tämä pahuus saavuttaa tarvittavat mittasuhteet, henkilö “räjähtää” ja synnyttää sellaisen sisäisen vastustuksen, sellainen tunne tulee ilmestymään hänen sydämestään ja hän tulee kokemaan Ylemmän paljastumisen.

Sitten, suhteessa sydämeensä, henkilö ilmestyy muille ihmisille ja alkaa tuntemaan henkisyyden maailman jota ei voi tuntea sisältä päin vaan ainoastaan muiden ihmisten halussa. Tämä on joka tapauksessa hyvä tunne. Silloin henkilö kokee jokaisen hetken kuten suurena seikkailuna missä hänen halunsa ja intentionsa alkavat avaamaan hänelle maailmaa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed