Eläminen Muissa

Kysymys: Mikä on toverin rooli yhtenäisessä järjestelmässä?

Vastaus: Tovereiden rooli on valtava ja korvaamaton. Henkilö kohoaa siinä määrin kun hän auttaa muita yhtenäistymään. Henkilö ei koskaan työskentele suoranaisesti itselleen, vaan aina muiden kautta.

Meidän maailmassamme tavoittelen aina omaa päämäärääni: Asetan itseni ja toiset järjestykseen ja arvioin mikä on itselleni suotuisinta. Jopa kymmenennen henkilön jälkeen, haluan edelleen itse hyötyä eniten.

Henkisessä maailmassa asiat ovat toisin. Siellä laskelmoin miten paljon voin lahjoittaa muille jotta he hyötyvät, en minä itse. Minun itsekäs ”minä” kuolee vähitellen pois ja sen mitä olen sijoittanut muihin (niin kuin pankkitilille tallettaminen, tässä tapauksessa oman sijasta jonkun muun tilille) jää jäljelle. Lopuksi, kun kohoan ”itseni” yläpuolelle, kaikki se minkä sijoitin muihin muuttuu omakseni. On niin kuin eläisin heissä, kuin äiti joka elää lapsissaan joista hän huolehtii.

Henkinen maailman perusta on tämä äidillinen ominaisuus: lahjoittaminen, rakkaus, siirtyminen itsestään ulospäin. Tuloksena alamme kokea elävämme muissa, joka on tila jota pidetään ikuisena ja täydellisenä. Se ei määräydy omasta olemassaolon tilastani, lukuun ottaen kehoni. Keho voi jopa kuolla, mutta ”minä” elää jo muissa haluissa, toisissa tarpeissa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: