Maailma Luotiin Minua Varten

Konventio Berliinissä on alkamassa. Intentiomme on oltava selkeä: Haluan yhtenäistyä muiden kanssa ja tämän yhtenäistymisen myötä saavutan uuden, isomman lisävoiman joka auttaa minua näkemään koko todellisuuden sisältäpäin. Haluan kokea että se joka ei ollut minun, on minun, kaikki ulkoinen on sisäistä ja että myös Luoja on sisäinen. Haluan paljastaa kaiken sisälläni ja käsitellä Luojaa sisäisenä maailmanani, vaikkakin toistaiseksi itsekkäästi.

Kysymys: Pitäisikö minun, sen sijaan että otan käytäntöön periaatteen ”Ei ole toista hänen lisäkseen”, sanoa ”Ei ole toista minun lisäkseni”?

Vastaus: Totta, ei ole toista sinun lisäksesi. Luoja ja toverit ovat kaikki sisälläni; he ovat kaikki minua. Pitäisi sanoa itselleen: ”Maailma luotiin minua varten”.

Voit vastustaa tätä: ” Sisäistän jokaisen, mutta silti käsittelen heitä itsekkäästi. Aivan kuin olisin löytänyt lapseni. Aikaisemmin en tiennyt että he ovat minun, mutta nyt se paljastui minulle. Silloin tietenkin rakastan heitä, vaikka vain laajennankin itsekästä astiaani (Kelim) ja laskelmoin siitä itselleni koituvaa etua. Eli viljelen vain haluani vastaanottaa, vai mitä?”

Mutta ei syytä huoleen. Sitä tehdessäsi tunnet samalla vastuksen voiman, jolloin yhtenäistyminen ei jälleen kerran ole vain yksi nokare lisää itsekästä halua. Päinvastoin, se tulee tapahtumaan itsekkyytesi yläpuolella. Ykseys muodostuu yhtä astetta korkeammalla.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed