Nauti Elämäsi Jokaisesta Hetkestä

Jos elämä kuluu sisältäen sekä hyviä että pahoja tiloja, silloin koko viisaus piilee kyvyssämme nauttia myös epämiellyttävistä tiloista. Juuri tätä kutsutaan elämän viisaudeksi: Miten käsitellä pahaa, jotta siinä näkyisi joko asennoitumisemme tai valmistautumisemme hyvää tilaa kohtaan tai osaa siitä.

Itse asiassa se on juuri niin, aivan kuten nälän tunne ennen kylläiseksi tulemista tai väsymys ennen paljon haluttua lepoa. Se ei voi olla muulla tavalla. ”Pimeyden” on tultava ennen ”sarastusta”, sillä on kirjoitettu: ”Ja oli ilta ja tuli aamu”.

Voin esimerkiksi nauttia ajatuksesta että olen kohta menossa lomalle. Toisin sanoen elän jo sillä hetkellä sitä kokemusta, vaikka se itse asiassa ei ole vielä edes alkanut.

Silloin ajattelen: ”Olenko todellakin loman tarpeessa? Vai voinko jo nyt nauttia siitä täysin palkein, jopa enemmän kuin sen tapahtuessa oikeasti?” Totta tosiaan, kun vihdoin ja viimein aloitamme loman, emme nauti siitä yhtä paljon, sillä nautimme odotuksesta ja valmistelusta.

Tätä on elämän viisaus. Kun käytämme sitä, elämme alati ihanissa toiveunelmissa ja nautimme jokaisesta hetkestä. Tämä on aito lähestymistapa sillä emme koskaan tule saamaan tyydytystä halun sisäpuolella. Kaikki löytyy yksinomaan sen yläpuolella.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed