Onko Jumalaa Olemassa?

thumbs_laitman_222_0Kysymys: Jos kabbalan viisaus on tiede, eikä uskonto, tarkoittaako se että kiellät Jumalan olemassaolon?

Vastaus: Kiellän Jumalan olemassaolon samassa mielessä kun uskonnollinen henkilö kokee Hänet ihmisenä, joka on olemassa aineellisena hahmona.

Jumala on yleinen rakkauden ja lahjoittamisen ominaisuus, joka ylläpitää koko maailmankaikkeuden ja kaikki maailmat. Se on positiivinen voima (jota kabbalan viisaus kutsuu Valoksi), joka on luonut materian ja kehittää tämän materian muistuttamaan Häntä. Tämä voima on nimeltään Jumala tai Luoja tai Ylempi, yksinkertaisesti koska Hän on suurempi kuin kaikki muut voimat.

Meidän keskinäiset suhteemme tuon voiman kanssa eivät perustu ihmisen periaatteeseen, että Jumala voi sääliä, antaa anteeksi, tai rangaista meitä. Olemme tekemisissä järjestelmän kanssa, joka näkee tekomme reagoimatta niihin katumuksella, armolla tmv.

Ei ole kyse Jumalasta johon uskonnolliset ihmiset viittaavat, kun he itkevät ja pyytävät Häneltä armoa ja anteeksiantoa. Näemme historian kautta, että meidän itkumme ja pyyntömme ovat hyödyttömiä, koska tämä ei ole mitä järjestelmä nimeltään Luoja meille vaatii.

Sanan “Jumala” tarkoitus Elokimgematriassa (numerologiassa) on saman arvoinen kuin sana “luonto Teva“, koska luonto ja Jumala ovat sama asia.


[149419]

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: