Tuli Ja Vesi

thumbs_laitman_571_06Liekki oli vahva, erillainen kuin tavalliset liekit. Siitä syystä vesi ei pystynyt tukahduttamaan sitä. Vaikka kuparialttari sijaitsi pihalla avoimen taivaan alla, vesi ei koskaan upottanut sitä. (Moshe Weissman, “Midrash Sanoo”, luku “Tzav”).

Vastaanottamisen halun palaminen ​​on vahvin mahdollinen korjauksen toiminta.

On olemassa erilaisia ​​korjauksia: neljä teloitusta (vitsausta), nylkeminen, suolaus, kosherointi, oikea tapa syödä jne. Toisin sanoen eri itsekkyydet vaativat erityisiä ​​korjaustapoja.

Raskain egoismi vaatii vahvimman korjauksen, tulen. Kun teemme töitä itsensä uhraamisen tasolla ja uhraamme egomme tulevaisuuden korjauksen vuoksi, ei ole mitään esteitä matkalla.

On sanottu, että vesi ei voinut tukahduttaa liekkiä. Tämä seikka korostaa, että korjaus tulella on paljon suurempi kuin mikään muu oman itsensä tapa.Vesi itsessään on puhdistus, puhdistava, mutta se on vähemmän tehokas kuin puhdistus tulella.

Vedellä voi korjata vain lahjoittamisen tason, Hafetz Hesed (Galgalta ve Eynaim), kun taas tuli korjaa itse intention, vastaanottamisen toisten hyväksi.

 

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed