Vain Viisas Voi Erottaa Viisaan

laitman_182_02Artikkelissa ” Kabbalan viisaus ja filosofia,” Baal HaSulam mainitsee tarinan viisaasta Kuningas Salomosta, joka oli petetty ja karkotettu Jerusalemista ja jätetty ilman rahaa ja omaisuutta. Hän kulki ovelta ovelle kuningaskunnassaan, mutta minne tahansa hän meni, kukaan ei uskonut hänen olevan kuningas.

Kysymys kuuluu: Miksei kukaan huomannut että hän oli viisas ja miksi hän ei näyttänyt heille viisauttaan? Vastaus kuuluu; on olemassa “kolme estettä” viisauden (Kabbalan) havaitsemisessa.

  1. Koska Kabbala sisältää totuuden, on mahdotonta ymmärtää sitä ilman kaikkien osien keräämistä yhteen ja opiskelemalla se täysin. Ilman tämän saavuttamista henkilö ei pysty löytämään sen universaalia ja oleellista luontoa. Saavuttaakseen tämän, tieto tästä autenttisesta totuudesta täytyy levittää massoille.
  2. Demoni Asmodeus (egoistinen, käänteinen kuva totuudesta ja lahjoittamisesta) pukeutui Kuningas Salomon vaatteisiin ja kaappasi hänen valtaistuimensa. Samalla tavalla filosofia on asettanut itsensä Kabbalan valtaistuimelle. Siksi, totuuden paljastaminen massoille vaikeutuu. Loppujen lopuksi, Kabbalan viisaus on syvä ja vaatii ponnistuksia, missä taas filosofia on valheellinen, helppo omaksua ja se hyväksyy kaikkien näkemykset. Sen takia egoismi, sydän, suuntautuu mielipiteeseen, ettei ole mitään syytä opiskella Kabbalaa ja on riittävää tyytyä filosofiaan.
  3. Asmodeus väitti, että Kuningas Salomo oli hullu, aivan kuten filosofia ivaa ja yrittää haastaa Kabbalan viisauden.

Toisin sanoen, on olemassa vaikeus havaita Kabbala totuutena. Kun pyrimme esittämään sen massoille, he sanovat etteivät tarvitse sitä, sillä heillä on jo kaikkea. Ihmiset luulevat olevansa jo viisaita ja uskovat että mitä tahansa Kabbala sanoo ylemmästä maailmasta on fantasia, koska normaali ihminen ei sitä näe.

Sitä seuraa, että Kabbalan on mahdotonta tavoittaa massoja, jotta he ymmärtäisivät että se on oikein ja että Kabbala sisältää totuuden ja ratkaisun. Ihmiset ovat tilassa, jossa he eivät kykene näkemään ja tiedostamaan että se on pelastuksen ainoa keino.

Siihen saakka kunnes Kuningas Salomo saavutti viisaiden korkeimma seurueen (Sanhedrin), jotka itse olivat Kabbalisteja, ja kulki heidän ihmisten parissa, kukaan ei tunnistanut kautta aikojen suurinta ja viisainta kuningasta. Loppujen lopuksi ymmärtääkseen tämän, henkilön tulisi saavuttaa sama viisaus. Jos sinulla ei ole sitä, silloin et ymmärrä siitä (Kabbalan viiasudesta) mitään.

Viisaat Sanhedrin Kabbalistit olivat ainoita, jotka pystyivät huomaamaan petoksen. Mistä heidät voi löytää tänään?

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed