Halun Orja

thumbs_laitman_249Baal HaSulam, “Johdatus Zoharin kirjaan” Osio 21: … sillä halu pohjimmiltaan luo tarpeita ja tarpeet luovat ajatuksia ja käsitteitä, saavuttaakseen nämä tarpeet, joita ‘halu vastaanottaa’ vaatii.

Niin kuin ihmisten halut eroavat toisistaan​, niin myös heidän tarpeensa, ajatuksensa ja ideansa.

Mielemme palvelee halua. Reshimot (muistumat), jotka heräävät ja nousevat esiin, täyttävät meidät eri haluilla ja mieli alkaa täyttää nämä halut saavuttaakseen ne.

Saatamme uskoa, että olemme erittäin taitavia ja että mielemme kattaa koko todellisuuden, mutta jos jokin ei  kiinnosta meitä, jos se ei koske meitä, niin mielemme myös ohittaa sen. Se johtuu siitä, että se on orja. Jos haluamme jotain ruumiillisella tasolla, se toimii tyydyttääkseen halut, jotka liittyvät ruokaan, seksiin tai perheeseen. Jos halu kunnioitukseen herää, silloin se keskittyy tähän ongelmaan ja jättää muut tarpeet. Sama pätee kun on kyse ylivallasta tai rahasta ja yleensäkin kaikista erilaisista vaatimuksemme yhdistelmistä. Henkilö saa motivaatiota yhdistelmästä erilaisia ​​haluja ja mieli toimii aina suhteessa eri halujen kirjoon.

Kokonaisuudessaan meillä ei ole aidosti vapaata mieltä. Se ei voi koskaan olla täysin kylmä ja objektiivinen, irrallaan tunteista, vaikka haluamme ajatella, että se on. Se on vain halun palvelija.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed