Kuinka Muuttua Sankariksi

Kysymys: Mitkä olivat viimeiset ponnistuksesi ennen kuin Luoja vastasi sinulle? Mitä teit ennen muurin (Machsomin) murtumista?

Vastaus: Kysymys on epätarkka, sillä tämä tapahtuu yllättäen. Se mikä toimii on erilaisten ponnistusten yhtälö, joidenkin olemassaoloa et voi edes aavistaa. Vasta myöhemmin, kun selvität ”kasaantuneen kokoelman”, alat ymmärtää että kaikki läpikäymäsi oli välttämätöntä saavuttamasi saavuttamiseksi.

Niin kauan kuin ponnistusten lopullinen tulos ei paljastu sinulle, et tiedä paljonko sinulla on vielä jäljellä. Siksi on mahdotonta sanoa mikä ponnistus oli juuri se joka tuotti tulosta.

Kysymys: Mitä erityistä sinun ponnistuksissasi oli?

Vastaus: Vain kärsivällisyys, päättäväisyys ja johdonmukaisuus (tietenkin taustalla oli myös huolia ja kaikkea niihin liittyvää). Bal HaSulam kirjoittaa tästä kuuluisassa esimerkissään osiossa no. 133 Johdanto Talmud Eser Sefirottiin: ”Vain sankarit heidän joukossaan, joiden kärsivällisyys riitti, päihittivät vartijat ja avasivat portit. Heidät palkittiin oitis ja he saivat nähdä Kuninkaan kasvot…”

Kuka on sankari? Hän on sellainen henkilö jolla on kärsivällisyyttä riittämiin ja joka tekee kaiken voitavansa jottei kääntyisi polulta.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed