Oppia Elämään Ilman Valheita

laitman_420_04Kysymys: Opimme, että korjauksen prosessi on sisäinen ja meidän täytyy erottaa se ulkoisesta maailmasta. Toisaalta elämme yhdistyneessä todellisuudessa ja tunnen kuinka Kabbala vaikuttaa päivittäiseen elämääni. Olen ammatiltani lakimies ja joudun usein olemaan viekas ihmisten kanssa, vaikka tunnen etten voi jatkaa valehtelemista heille! Joten, mitä minun pitäisi tehdä?

Vastaus: Niin, mitä voit tehdä?…Jos olen mafian jäsen, joka jatkaa varastamista kuinka voin säilyä osana sitä, jos en enää pysty valehtelemaan?

On olemassa useita ammatteja kuten tämä. Jos olet egoistisen yhteiskunnan järjestelmässä, se toimii silloin näiden lakien mukaan. Tämän takia Kabbalisitit valitsivat usein vaatimattomia ammatteja, eivätkä edes ajatelleet korkeampiin virkoihin nousemista.

Ymmärrän vaikeuden, joka nousee esille jos henkilöllä on jo tietty ammatti ja hänen on vaikea muuttaa elintasoaan. Silti sinun tulisi pystyä järjestämään asiasi siten, että toimit enemmän tai vähemmän oikeuden rajoissa, vaikka se ei olisikaan henkinen oikeus vaan yksinkertainen “inhimillinen”, ihmisen oikeus. Ole asemassa jossa sinun ei tarvitse valehdella, varastaa ja vahingoittaa ihmisiä, koska tosiaankin, koet ettet pysty enää tekemään niin.

Henkinen kehitys muuttaa ihmistä, joten hän ei voi enää sietää valheita siinä laajuudessa joka on tavanomaista liiketoiminnassa tavallisten egoistien keskuudessa. Tämä on ongelmana useissa ammateissa, jotka liittyvät ihmisten välisiin suhteisiin. Toisaalta, Kabbalan menetelmä on tarkoitettu vain henkilön sisäiseen korjaukseen, hänen suhtautumiseensa ystäviin ryhmässä. Silti hän ei voi toimia epärehellisesti ulkoisessakaan maailmassa. Hän ei voi valehdella ihmisille itsekäs tavoite mielessään ja vahingoittaa heitä. Tämä on korjauksen seuraus.

Muussa tapauksessa, miksi maailman pitäisi korjata itsensä jos kaikki säilyy ulospäin samanlaisena? Lopussa meidän täytyy saavuttaa korjattu elämä tässä maailmassa. Vetämällä puoleemme Valoa joka uudistaa, me kaikki alamme tuntemaan näin ja itse asiassa tulemme tuntemaan näin paljon enemmän. Emme kykene valehtelemaan tai vahingoittamaan toisiamme.

On totta, että lähimmäisen rakastaminen tarkoittaa rakastamista hänen pyrkimystään Luojan luokse. Kun alat muuttumaan, muutut myös suhteessa koko maailmaan. Näin Valo vaikuttaa meihin.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: