Mielihyvä Egon Torjumisen Kautta

Kysymys: Tuttavieni joukossa, jotka ovat läpikäyneet Afganistanin sodan, hyvin selkeitä muistoja sodasta ilmenee edelleen. Siellä oli kuolemaa, verta ja mutaa ja yllättäen heissä herää muistoja näistä asioista. Onko luokka, joukkue tai yritys eräänlainen kabbalistinen ryhmä, jossa  “karmiininpunaisia palloja” välitetään tovereiden keskuudessa?

Vastaus: Ihmisten joukossa on niitä, jotka ovat kytköksessä sellaisiin suhteisiin. Se, että he näkevät, että heillä ei ole mitään muuta mietittävää paitsi keskinäinen pelastus, kun jokainen näkee, että ei voi pelastaa itseään, vaan on täysin riippuvainen muista. Joten aistiessaan toisensa, he ovat jossakin muodossa  kabbalistinen ryhmä.

Sillä ei ole väliä, että he eivät tunne, eivätkä ymmärrä henkistä menetelmää. Jonkinlainen muutos tapahtuu silti, irrottautuminen egosta, jolla ei enää ole paikkaa ja ymmärrät, että se on joko sinä tai joku muu,  sillä ei ole väliä, jos olet parempi kuin joku muu. He, jotka elävät tällaisia äärimmäisiä hetkiä, tunnistavat itsensä uhraamisen tunteen, joka tulee näkyviin keskinäisestä riippuvuudesta johtuen.

He kokevat mielihyvää egon torjumisen kautta ja muistavat siitä sellaisen lämmön. Sellainen  vapaus, sellainen hengähdystauko on mahdotonta tuntea jokapäiväisessä elämässä, menemme takaisin sinne ja se naksahtaa meissä taas.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed