On Suuri Kunnia Olla Noin Suurten Ihmisten Seurassa

Kysymys: Kuinka voin jatkuvasti nähdä ystävät itseäni suurempana?

Vastaus: Ystävä on suuri nimenomaan sen vuoksi että olen riippuvainen hänestä! Päämäärä jonka haluan saavuttaa riippuu hänestä ja sen vuoksi hän on minulle niin tärkeä. Toiseksi, hän on niin mahtava Luojan vuoksi joka toi meidät yhteen ja antoi hänet minulle jotta saavuttaisin määmääräni.

Kolmanneksi, kunnioitan hänessä “Jumalaista osaa Ylhäältä”, koska Luoja on siinä, herättäen hänet ja johdattaen hänet kohti päämäärää. Tämä on siis se jota kunnioitan-hänen Jumalaista osaansa, en hänen maallisia ominaisuuksiaan. Tulemme vähittellen ymmärtämään mitä “ystävä” oikeastaan tarkoitaa. Kun ryhdymme näkemään totuuden, näemme mitä se on.

En arvioi ystävää itseään, vaan hänen Jumalaista osaansa joka antaa hänelle suuren painoarvon tekee hänestä sukuplvemme suurimman. Se ei ole liiottelua saatika vain kauniita sanoja. Rabbi Yossi Ben Kisma näki epäilemättä  oppilaansa sukupolvensa suurimpina ja suurempana kuin hänet itsensä.

Nähdäkseni ystävien puutteet, minun täytyy herättää itsessäni rakkaus. Sen vuoksi sanotaan “rakkaus kattaa kaikki synnit”. Sinun ei tulisi miettiä kumpi on viisaampi, sinä vai ystäväsi. Rakkauden pitäisi tulla ensin.

Tunnin pitäisi alkaa siten että jokainen kokee istuvansa suurten ihmisten joukossa. Sinun tulisi tuntea olevasi kuin pieni vauva joka onnekkaasti sattuu olemaan suurten Kabbalistien joukossa, täristen jännityksestä heidän suuruuden edessä. Näin se on oikeasti tunnettu, enkä liioittele yhtään.

Tällainen sisäisen tunteen tulisi olla, kun ulkoisesti voimmme näyttää epäkunnioittavilta ja pelata päinvastaista peliä. Samoin kuten Luoja salaa rakkautensa näyttäen meille vastakkaisen asenteen, voimme mekin näyttää hänelle päinvastaisia ulkoisia asenteita. Opimme tämän pelin kun kasvamme vanhemmiksi, mutta sillä välin on liian aikaista pelata tätä peliä sillä epäkunnioiuts tulisi houkuttelemaan meitä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed