Erityinen Taipumus – Lahja Esi-isiltämme

Kysymys: Mikä tarkalleen tekee ryhmän vahvaksi? Mitä ominaisuuksia meidän pitäisi työstää?

Vastaus: Meidän ei pitäisi arvostaa ryhmän voimaa sen ihmismäärän perusteella, se on väärä arvio, koska eri ihmismäärän ja heidän sisäisen valmistelunsa välillä on eroja. Eli on mahdotonta arvioida kaikki saman parametrin mukaan.

Venäjällä esimerkiksi on helppo järjestää yli sadan ihmisen ryhmä, kun taas USA: ssa on vaikea koota edes kymmenen ihmistä. Emme voi verrata menestystä ryhmän kokoon. Tärkeää on laatu, jota on vaikea tunnistaa.

Koko Itä-Euroopassa ja erityisesti Venäjällä kabbalistit olivat erityisen aktiivisia viimeisen sukupolven aikana. Tärkein kabbalisti kabbalan viisauden historiassa Arin jälkeen oli Baal Shem Tov, joilla oli useita kannattajia ja oppilaita koko Valko-Venäjällä ja Ukrainassa, jotka yksinkertaisesti “kyntivät maaperän” niin, että heidän ajatuksensa olivat ilmassa. Sen seurauksena siellä oli suuri määrä kabbalisteja Puolasta, Galiciasta ja idemmästä.

Niinpä ihmiset, jotka asuvat siellä, erityisesti Venäläisillä on erityinen tunne, erityinen taipumus kabbalaan. Sillä tavalla ympäröivän valon vaikutus paljastuu. Siksi on mahdotonta verrata tätä aluetta Länsi-Eurooppaan, jossa on yhtä monta juutalaista ja älykköjä sekä koulutettuja ihmisiä asuu ja silti suurta taipumusta  henkisyyteen ei ole ilmennyt. Tätä kutsutaan “esi-isien ansioksi.”

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: