Itsekkyyden Vankilasta Karkaaminen

Jokainen henkilö omistaa kaikki ominaisuudet: “maailman kansat”, eli hänen itsekkyytensä ja “Israel”, eli korruptoitunut altruismi, joka toistaiseksi myös työskentelee itsekkyyden hyväksi. Niin se sanoo, että jokainen ihminen on itsekkyytensä hallinnassa ja jopa hyvät motiivit ja aikomukset ovat itsekäitä ominaisuuksia. Tätä kutsutaan  “Egyptin vankeudeksi”, “maanpaossa” olemiseksi.

Henkilön on kuviteltava, että kaikki nämä ominaisuudet ovat olemassa hänessä. Hän tunnistaa ne kaikki itsessään, järjestää ne ja alkaa tuntea niiden kautta. Sama pätee maailman suhteensilloin hän näkee, että kaikki on olemassa hänen ympärillään maailmassa.

Tämä teoreettinen kuva selkiytyy vähitellen. Kun sovellat sitä koko maailmaan näet yllättäen miten se toimii. Se toimii todella vilkkaasti ja saa jatkuvasti täyttymystä.

Jos ihminen yrittää järjestää itsensä niin sisäisesti, silloin sisäisen järjestäytymisen kautta hän alkaa nähdä, että maailma on järjestetty niin. Silloin kuva maailmasta tulee selväksi ja hän alkaa ymmärtää kaiken, mitä maailmassa tapahtuu: miten se virtaa, mitä ja miksi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed