Löydä Työtilasi

Baal HaSulam, “Johdatus Zoharin kirjaan”, osio 44: Ja kaikki elottoman, vegetatiivisen ja elollisen henkiset elementit siinä maailmassa, joka vastaa Assiyan Malkhutin Sefiraa, palvelee ja tukee sitä Nefeshin Partzufia yhdestä, joka on kohonnut sieltä.

Kysymys: Mitkä ovat elottoman, vegetatiivisen ja elollisen luonteenlaadun henkiset elementit?

Vastaus: Kaikki viisi vaihetta, juurivaiheesta neljänteen vaiheeseen, yhdistyvät henkilön pyrkimyksessä. Vaikka teemme vain pyrkimyksiä suhteessa intentioon, vain suhteessa ihmisluontoon, halussa on myös muita kerroksia, joiden hallinnassa olemme, eikä meillä ole vapaata tahtoa. Nämä halun kerrokset muistuttavat meidän fyysisiä tarpeita ja ne sisältyvät työhömme, ne vaikuttavat meihin, samalla kun itse emme voi vaikuttaa niihin millään tavalla. Baal HaSulam sanoo “Esipuheessa kabbalan viisauteen” elottoman, vegetatiivisen ja elollisen elementtien luonteenlaadut kohoavat ja laskevat yhdessä ihmistason kanssa ilman omaa arvoa  laisinkaan.

Kysymys: Tarkoittaako tämä sitä, että myös henkisyydessä teemme asioita ilman omaa valintaa?

Vastaus: Tietenkin. Sama tapahtuu myös meidän maailmassamme, koska se on tarkka kopio henkisyydestä. Minun ei tarvitse työskennellä lukuisilla hengellisillä voimilla, jotka eivät kuulu ihmisen tasolle. Ihmisen tasolla minulla on myös ensin selvennettävä asioita ja vasta sitten tehtävä korjauksia. Ensinnäkin minun pitäisi selventää missä tarkalleen voin tehdä pyrkimyksiä, jotta voin lahjoittaa niin, että se voi aikaansaada todellisia tuloksia. Tärkeintä on erottaa toisistaan “työtila” ja “ei työtila” ja tehdä paljon pyrkimyksiä aikaisemman suhteen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed