Astua Ulos Ihostani

Olla Tzagik (oikeamielinen) tarkoittaa Luojan oikeuttamista kaikissa olosuhteissa. Jokainen tila annetaan henkilölle auttamaan häntä astumaan ulos ihostaan siinä määrin, että pimeys tihenee hänen ympärillään ja tämä on erittäin suuri apu, että Luoja lähettää jonkun valmiina olemaan Tzadik.

Henkilö asetetaan tilanteisiin, joita hänen egonsa ei voi hyväksyä, niin että hän on valmis astumaan ulos itsestään. On selvää, että henkinen maailma on tämän fyysisen maailman yläpuolella. Siksi kaiken fyysisen on kuoltava, mutta ei ole kyse tavallisesta kaikkien ihmisten kuolemasta, vaan pikemminkin siitä, että henkilö itse suostuu siihen, että kaikki hänen maalliset arvonsa kuolevat. Ja näin hän saavuttaa seuraavan tason: henkisen elämän.

Hän poistuu kehostaan, vapautuen kaikesta itsekeskeydestä sen suhteen mitä hänelle tulee tapahtumaan, ennen kaikkea tilanteissa, joihin Luoja asettaa hänet. Hän yhtyy näihin olosuhteisiin hyväksyen ne onnellisesti uuden, henkisen tason rakentajina, sillä ne kohottavat hänet fyysisten olosuhteittensa yläpuolelle, ottavat hänet ihonsa rajojen ulkopuolelle ja ennen kaikkea mahdollistavat hänen pyyntönsä tarrautua Luojaan pimeydestä. Ainoa  taipumus, joka tällä henkilöllä tulee olemaan on suoda Luojalle tyytyväisyyttä, samalla kun hän itse sijaitsee pimeässä.

Tässä hän näkee pelastuksensa, pääsynsä maanpakoon. Ihonsa ulkopuolella hän tuntee todellisen elämän, koska hän voi täyttää Luojan saamatta siitä vastinetta itselleen. Niinpä hän voittaa pimeyden, kärsimyksen, pelon, ahdistuksen ja tuntemansa häpeän, jotka paljastuivat tarkoituksellisesti osoittamaan hänelle aineelliset rajoituksensa ja auttoivat häntä kohoamaan itsensä yläpuolelle.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed