Viisas Rakkaus

laitman_204Jos Luoja haluaa  meidän saavuttavan samankaltaisuuden Hänen kanssaan, niin miten  Hän voi herättää meissä tunteen Hänen suuruudestaan ja arvon lahjoittamisen ominaisuudesta, jotta haluaisimme vaihtaa meidän nykyisen tasomme Hänen olemassaolon tasolle? Hänellä ei ole paljon valinnanvaraa ja me olemme pakotettuja nousemaan pienin askelin, samalla kun yritämme koko ajan valita ylevämmän tason kuin tämänhetkinen tasomme on.

Tämän vuoksi Luoja ei voi paljastaa rakkauttansa meille! Itse asiassa, jos rakkaus paljastuisi, se pilaisi välittömästi koko henkisen tason tikkaat ja kaiken, jotka erottavat ne toisistaan.

Lapsi on perheen pää ja vaatii jatkuvasti vanhemmiltaan, – olettaen, että he elävät vain hänelle. Hän osaa hyödyntää heidän rakkauttaan. Mutta, ollessaan jonkun toisen kotona, hän toimii täysin toisella tavalla: hän ei vaadi, eikä käyttäydy niin kuin kotonaan, hän ujostelee ja voi olla peloissaan. Kun taas kotona, hänellä ei ole minkäänlaista häpeää tai pelkoa.

Ja tämän vuoksi, jos Luoja ilmaisisi rakkautensa meille, – me, – kuten hemmotellut lapset, emme koskaan kykenisi arvostamaan Hänen suuruuttaan ja nousemaan Hänen tasolleen. Tässä maailmassa olemme luonnollisen vaiston ohjauksessa, vaiston, joka pakottaa meidät kasvamaan ja kehittymään. Mutta henkisessä maailmassa, tätä elollista vaistoa ei ole olemassa. Meidän on kehitettävä tällainen toive aivan itse.

Lisäksi, jos Luoja paljastaisi Itsensä ainoastaan rakastavana, me emme kykenisi tunnistamaan Häntä kaikessa. Siksi Hänen on oltava meiltä kätkettynä ja samalla antaen meille mahdollisuuden kehittyä ja arvostaa Hänen suurenmoisuuttaan ja loistoaan pimeässä. Valossa emme olisi voineet tehdä niin.

Tämä on juuri se, mitä epäpuhtaat voimat (Klipot) valittavat: He haluaisivat löytää Luojan ennen ”suodattimen”, ”sermin” (Masach) vastaanottamista. Tällaisessa tapauksessa meillä ei olisi mahdollisuutta päästä lahjoittamisen ominaisuuteen lainkaan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed