Kaksi Tilaa Jotka Määrittävät Kaiken

Kysymys: Miksi Kabbalistien meille antamat ohjeet ovat niin pinnallisia? Miksi emme ymmärrä tähän mennessä mitä meidän pitää tehdä? Mitä ovat ne keinot, joilla liitymme ryhmään ja kumarramme ystäviemme edessä? Kaikki on epäselvää. Kaiketi sen pitää olla niin, mutta mitä tämä usva kätkee?

Vastaus: Ensinnäkin, ei ole olemassa mitään aikomusta tai tarkoitusta tehdä elämääsi kurjaksi. Sinun tulisi muistaa että luodulla ei ole muuta vaihtoehtoa tulla samankaltaiseksi Luojan kanssa. Ei mitään muuta vaihtoehtoa!

Kuvittele että olet pihveihin erikoistunut kokki ja olet saanut tilauksen erityistestä pihvistä. Tarvitset naudanlihaa tietyn ikäiseksi kasvatetusta karjasta joka on laiduntanut eirtyisessä ilmanalassa, kuten myös mausteet jotka ovat tehty tietyllä alueella kasvavista kasveista jne. Luot listan vaatimuksista, joita ilman tiedät ettet pysty tekemään annosta.

Sama pätee myös tässä: Luotu ei voi saavuttaa samankaltaisuutta Luojan kanssa millään muulla tavalla. Sanoisin että se ei edes ole kiinni Hänestä. Kun Hän päätti, että luodun täytyy tulla samankaltaiseksi Hänen kanssaan, nämä kaksi muuttuja (luotu ja hänen samankaltaisuus Luoja kanssa) automaattisesti määrittävät kaiken muun.

Ensin, Luoja kiinnitti luodun itseensä, tätä kuvataan „maailman luomisella“, johon luodut katosivat. Sen jälkeen hän lisäsi luotuun yhden pisteen „jotain tyhjyydestä“. Sen jälkeen luotu alkoi kasvaa Valon sisällä ja siitä pisteestä eteenpäin kaikki avautui Luojan siihen puuttumatta tai osallistumatta.

Tässä, kaksiosaisessa järjestelmässa‘, on olemassa kaksi pistettä: nolla ja enemmän kuin nolla. Toisin sanoen, Luoja ja jotain mikä työntyy Luojasta ulos päin. Luotu,  joka on erilainen, ulkopuolinen ja vastakohtainen Häneen nähden kutsutaan „luoduksi“; oli tehty joksikin tyhjyydestä“.

Kaikki muu kehittyy itsenäisesti. Sen vuoksi on sanottu: „ Teon loppu on liitoksissa sen alkuperäiseen ajatukseen“. Näiden alkuperäsiten tilojen lisäksi, Luoja ei tarvitse mitään. Hän teki vastaanottamisen halun; loput tulevat Valon ja astian vastakkaisuudesta, lahjoittamisen voimasta ja vastaanottamisen halusta, Luojasta ja luodusta, tarkoittaen pistettä joka on hieman erilainen kuin Valo. Nämä tilat ovat täysin riittäviä.
Kysyt“ Mksi Luoja teki elämästämme niin surkeaa? Voiko hän muutta mitään? Koko kysymys on väärä, sillä emme ole vielä tasolla joka sallisi meidän nähdä koko kuvan ja näin ollen oikeuttaa Luojan. Kutenkin pieniet tiedonmurusemme osoittavat että kaikki vaihtoehtoiset polut ovat mahdottomia. On rakkaus ja lahjoittaminen; kaikki mikä on vastakohtaista näille ominaisuuksille voi saavuttaa smanakaltaisuuden Luoja kanssa vain yhdellä tavalla. Tämä pätee aina ja kaikissa olosuhteissa luomisen alusta korjauksen loppuun. Siinä pisteessä näet että kaikki on täydellistä ja mikään ei tapahdu „vahingossa“. Olemme tähän mennessä kuitenkin hyvin pieniä ja kypsymättömiä: olemme puristettuina omalle sektorillemme emmekä ole edes alkaneet seurata polkua joka sallii meidän lopulta aistia kaikki nämä asiat.

Meistä näytää että maailma on suuri ja hieman pelottava. Koko universumi, kaikki ominaisuutemme ja ongelmamme, kaikki mikä täyttää sinut nyt on vain pieni partikkeli todellista maailmaa. Vaikka mittaamme tätä aluetta kilometreissä ja kilogrammoissa, autenttisen todellisuuden näkökulmasta, se ei yksinkertaisesti ole olemassa. Voimme kuitenkin aloittaa matkamme tästä maailmasta, joka on „jotain tyhjyydestä“. On hyvin suotavaa kiihdyttää vauhtiamme saavuttaaksemme tämän polun itsenäisesti.

Eli, on kaksi voimaa, kaksi käsityksen yksityiskohtaa: Luoja ja luotu, joka on hieman erilainen kuin Hän. Nämä kaksi yksityiskohtaa määrittävät kaiken mitä on olemassa. Tämän vuoksi, et tänä päivänä pysty vastaanottamaan mitään muuta kuin mitä jo saat. Toiveikas ajattelu ei päde täällä.

Sillä hetkellä kun luotu luotiin, sillä hetkellä kuin „jotain jostakin“ synnytti „jotain tyhjyydestä“, kaikesta tuli järkähtämätön laki sisältäen kaikki „tapaukset“ valinnanvapaudestamme. Kaikki sisältyy lakiin, vaikkakin kätkemisen verhot piilottavat tämän lain meiltä. Itse asiassa, usva on illuusio. Ei ole mitään mysteeriä. Usva joka hyväilee tajuntaamme on täysin psykologisesta luonnostamme ja sen on tarkoitus „kalibroida“ meidät oikealla tavalla.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed