Ei Omistaa Vaan Käyttää

Uutisissa (CeBIT): “‘Shareconomy’ tai jakava talous kuvailee yhteiskunnallista muutosta omistamisesta jakamiseen. Pörschmannin mukaan tämä on ilmeistä monessa eri ulottuvuudessa: ‘Ensinnäkin, shareconomy vaikuttaa syvästi yrityksen prosesseihin, koska sosiaalisen median työkalut ovat yhä suositumpia. Toiseksi, Internet on paikka tiimityölle, sekä yrityksen ulkopuolella, että sen sisällä. Kumppanit, konsultit, toimittajat ja asiakkaat integroituvat yhä enemmän osana verkostoitunutta prosessia. Rajat, jotka erottavat yritykset ja organisaatiot tulevat yhä avoimemmiksi. Siksi työntekijöiden ja johtajien täytyy miettiä ja olla valmiita jakamaan osaamista, kontakteja ja omaisuutta.’

“Modernit työkalut, jotka mahdollistavat nopean ja kattavan jakamisen ovat jo todellisuutta menestyvissä yrityksissä. …

“Tämä on jo nähtävissä  jokapäiväisten tuotteiden käytössä, joissa voimakas suuntaus on kohti käyttämistä omistamisen sijaan tai vuokraamista ostamisen sijaan. ‘Autojen yhteiskäyttö on tulossa yhä suositummaksi liikkuvuuden muodoksi. Musiikkiportaalit, jotka eivät perustu omistamiseen, vaan pikemminkin määriteltyyn ajan käyttöön ovat nyt hyvin suosittuja,‘ sanoi Pörschmann.”

Kommentti: Yleensä tämä on sosialistinen periaate. Elintason lasku pakottaa meidät olemaan valmiita jakamaan sen mitä meillä on. Siten voimme kompensoida edulliseen hintaan sen mitä tarvitaan. Joten pian saavumme yleiseen (sosialistseen) tilaan. Luonto puskee meitä yhtenäistymään.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed