Olemme Vahvoja Yhdessä Ja Heikkoja Erillään

Erityinen Editio: Tapahtumat Etelä-Israelissa:

Historia opettaa meille (Israelille) yhden selkeän tosiasian: Olemme vahvoja yhdessä ja heikkoja erillään. Tämä on kansakuntamme perusolemus, olla vastuussa toisistamme, olla keskinäisessä vastuussa. Samalla hetkellä kun rikomme yhtenäisyytemme vihollisemme hyökkää. Tämä on erityinen kohtalomme: Olemme itse asiassa pakotettuja pysyttelemään yhdessä läpi koko historian.

Temppeli tuhottiin johtuen perusteettomasta vihasta. Tämä eriävyys oli syy vainoille ja karkotuksille jokainen kerta. Tänäänkään emme vielä ole kansakunta. Mottomme on, että lippumme on kansakuntamme. Kun emme korjaa tätä “virhettä”,  jopa tulitauot on annettu meille, jotta meillä olisi rittävästi aikaa yhtenäistyä helpommissa olosuhteissa.

Uhat kasvavat ja viholliset ympäröivät meitä ja muuttuvat yhä viisaammiksi ja päättäväisemmiksi. Kaikenkaikkiaan ulkoinen maailma painostaa meitä jatkuvasti vaatien meiltä lisää myönnytyksiä. Joten jos haluamme selviytyä täällä Israelin maassa, meidän tulee ymmärtää mitä tämä maa on. Täällä on mahdoton säilyä ilman yhtenäisyyttä. Olemme aina tienneet, että on oikein pysyä yhdessä, joten palatkaamme juurillemme, sillä siten emme vain päihitä vihollisiamme, vaan tuomme myös rauhan itsellemme ja koko maailmalle.


Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed