Elämän Iltaruskossa

Kysymys: Jos kysyisimme vanhalta mieheltä tekisikö hänen mielensä olla taikuri, hän vastaisi, “kyllä mieleni tekisi, mutta minulla ei ole haluja”.

Vastaus: Vanhat ihmiset menettävät halunsa. Elämä etoo heitä ja he ovat väsyneitä, eikä heillä ole mitään odotuksia elämältä. Nuoret ihmiset ovat valmiita kaikkeen, mutta heillä ei ole riittävästi ymmärrystä, niin kuin on sanottu: “Jos vain nuoriso ymmärtäisi, jos vain vanhukset kykenisivät”.

Näin me elämme, joten pääasia on varustaa henkilö elämänsä alussa mahdollisuudella havaita koko kaitselmus, silloin hän tietäisi miten käyttäytyä, mitä etsiä, eikä tuhlaisi elämäänsä, vaan pyrkisi mieluummin astumaan seuraavalle ikuiselle tasolle.

Kysymys: Voimmeko sanoa vanhalle miehelle, “Tule integroidun valistuksen kurssille, sieltä tulet löytämään halun”?

Vastaus: Tottakai! Mutta se ei ole ainoa tapa, jolla voimme häntä houkutella. Meidän pitää vain kääntyä henkilön puoleen asialla, jota hän oikeasti haluaa.

Jos hänellä on vielä joitain samantapaisia haluja, silloin kyllä. Jos ei ja kaikki hänessä on jo kuollutta, silloin voimme vain houkuttaa häntä tulemaan ja istuskelemaan muiden vanhempien ihmisten seurassa, nautiskelemaan maukasta pullaa ja kupin teetä. Silloin hän näkee, kuulee ja kuluttaa aikaansa ja tulee olemaan iloisesti vaikuttunut tietyssä seurassa olemisesta. Vanhemmat ihmiset tulisi houkutella sillä mitkä vanhusten kiinnostuksen kohteet ovat, eikä ylhäisillä asioilla.

Sen tulisi vastata henkilön tarpeita. Huolimatta siitä kenen puoleen käännymme, meidän pitää ensin tutkia tätä koderyhmää ja heidän halujaan ja juuri kääntyä näiden halujen puoleen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed