Ryhmä Ulkoisen Harson Takana

laitman_075_02Kysymys: Saadakseni voimaa ystäviltä minun täytyy arvostaa heitä. Kuinka voin arvostaa heitä jos olen egoisti?

Vastaus: Arvostat ihmisten yhtenäisyyttä, tai toisin sanoen sielujen yhtenäisyyttä. Ulkoisesti ainoa asia, jota ihmisten välillä voi olla on viha, kateus ja samankaltaisuus. Jokatapauksessa, ulkoisen fasadin takana jokainen henkilö sisältää sisäisen minän-lahjoittamisen voiman, joka on piilossa hänen sisällään.

On kuin edessäsi on kaksi sermiä, “suodatinta”: ulkoinen ja sisäinen. Ulkoisella “suodattimella” näet tämän maailman, kun taas sisäisellä “suodattimella” kaikki ovat yhtenäistyneet yhteisen lahjoittamisen voiman kanssa. Loppujen lopuksi, sielu on se lahjoittamisen voima, joka on piilossa sisällämme. Käännyt tämän kuvan puoleen toivon paljastavasi sen, tullaksesi mukaan luetuksi ja liuetaksesi siihen. Et käsittele ulkoisia muotoja.

Mitä tarkoittaa rakasta naapuria kuten itseäsi? Kun käännyt sisäisen kuvan puoleen, näet ettei siellä ole mitään rikkinäistä, vaan kaikki ystävät ovat yhtenäistyneet toistensa kanssa. Tämä on Shechina. Se sisältää keskinäisyyden, yhtenäisyyden, yhteisen takuun, samalla kaiken paitsi sinut. Haluat tulla osaksi sitä, vaatia, pyytää ja anella sitä.

Sitä tarkoittaa oikean ympäristön rakentaminen. Muutoin katsot ystäviä ulkopuolelta, etkä löydä sieltä mitään. Luoja piirsi tämän kuvan tarkoituksella eteemme, jotta katsomalla syvälle yhtenäisyyteemme ja repimällä alas harson, löydämme juuri sen tietyn ympäristön josta Baal HaSulam puhuu artikkelissa “Vapaus“.

Tämä on se ympäristö, joka puoleen sinun täytyy kääntyä ja josta sinun on vaadittava kaikki. Siellä jokainen on korjattu; tulemalla mukaan luetuksi ystäviin löydät Luoja heidän joukostaan, tarkoittaen yhteisen kaiken sisältävän lahjoittamisen voiman.

Kabbalassa yksinkertaisen summan lisäksi on olemassa kaiken sisältämisen käsite (Koalel), joka on jokaisen integraali voima. Esimerkiksi, 100 ihmisen yhteine voima on yhtä kuin 100. Mutta heidän yhtenäisyyden sisällä Luoja on läsnä, ollen lisävoima joka on syvempi, henkisempi ja kaiken kattava.

Tämän vuoksi ystävät kykenevät mihin vain torjuttuaan egoisiminsa paljastaakseen Luojan, paljastaakseen juuren ja yhtenäisyyden Hänen kanssaan. He eivät saavuta neljää, liikkumattoman, kasvi-, eläin- ja ihmiskunnan astetta vaan Luojan. He eivät saavuta Nefeshiä, Ruachia, Neshamaa ja Hayaa vaan vaihtoehtoisesti Yechidan Valon, joka ei ollut siellä aikaisemmin; Keter, Yod-kirjaimen kärki.

Jos henkilö haluaa työskennellä ympäristön kanssa, silloin ympäristö on valmis hänelle. Sitten hän näkee kaikki ystävät sukupolven suurimpina henkilöinä. Totuus on, heidän jokaisen sisällä on jättiläinen. Loppujen lopuksi, heillä on sisäinen henkinen pyrkimys, toive, sitten sisällään he ovat jo yhtenäistyneet. Periaatteessa, sisäpuolella koko ihmiskunta on jo yhtenäistynyt, mutta sinun täytyy kääntyä niiden puoleen jotka ilmaisevat henkisyyden halun myös ulkoisesti, edes hieman. Silloin sinulla on ympäristö.

Sen jälkeen, siihen pisteeseen saakka, johon “alennat” itsesi ympäristön edessä ja arvostat sitä, saat voimaa ystäviltä kunnes viimein saavutat kyynelten portin. Henkisyydestä tulee kaikkein elintärkein asia elämässäsi, mutta samalla sinulla ei ole mitään mahdollisuutta saavuttaa sitä. Tämä on hetki jolloin huudat (itket).

Tulet huutamaan todellisuuteen, jonka paljastat yhteisenä lahjoittamisena, yhteiseen voimaan joka sijaitsee siellä nimeltään “yhteinen takuu”. Sieltä vastaanotat kaiken minkä tarvitset, halun tai tarpeen tulla osaksi ystäviä. Havaittuasi useita yhdistymisen yksityiskohtia, saavut sisäiseen kuvaan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed