Hirmumyrsky Sandy: Egoismin Loukussa

Kysymys: Kirjoitan sinulle peloissani ulvovasta tuulesta ja sateesta; ikkunani takana on hurrikaani. Mitä meille tapahtuu?

Vastaus: Olemme egoismin loukussa, joka oli itsekkään luonteemme meille valmistelema. Luonteensa vaikutuksen alaisena henkilöllä on taipumus 1) tyydyttää välttämättömät (kohtuulliset) tarpeet ja 2) tyydyttää halun ylettömydelle, joka ilmenee hänessä ympäristön vaikutuksesta. Sen sijaan, että pyrkisimme samankaltaisuuteen luonnon kanssa, että muuttaisimme ihmiskunnan perheen kaltaiseksi, harrastamme kilpailemista, individualismia ja protektionismia.

Tuottajien pyyteellisyys määrää meille kuluttajayhteiskunnan, jonka ilmaisemista jokainen tavoittelee  kaikessa. He eivät kuitenkaan koskaan saavuta onnea, sillä tuo onnen tunne ei kannusta heitä tekemään uusia ostoksia ja se mitätöi kuluttajuuden kultin.

Kaikki tämä, jotta henkiset arvot korvattaisiin aineellisilla arvoilla. Ihmiset ovat rajallisia, kasvatettuja saippuaoopperoilla ja massakulttuurin jujuttamia; heille on helpompi myydä ja heitä on helpompi ohjata. Kasvava kontrasti ihmiskunnan ja integroidun luonteen välillä luo erilaisia epätasapainoja, jotka manifestoituvat yhteiskunnallisten ja luonnollisten katastrofin muodossa.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed