Kriteerinä On Asenteesi Yhtenäisyyteen

laitman_121Rabashin kirjoituksia: “Mitä tarkoittaa vedenpaisumus sisäisessä työssäni”: Usko järkeilyn yläpuolella on alueella, joka kuuluu pyhyyteen…

Kysymys: Kuinka voimme saavuttaa tämän alueen?

Vastaus: “Usko järkeilyn Yläpuolella” tarkoittaa, että asennoidun ja liitän itseni lahjoittamisen voimaan, joka on egoistisen halumme yläpuolella, sen joka herää minussa kerta toisensa jälkeen. Tämä ei tarkoita vain halua nukkumiseen, syömiseen tai hauskan pitämiseen, vaan sitä halua, joka estää minua yhdistäytymästä muiden kanssa.

Puhumme nyt yhdestä kriteeristä: yhtenäistymisen puolesta tai sitä vastaan. Kaikki muut halut kuuluvat animaaliselle (eläimelliselle) tasolle. Todellinen halu mielihyvään kuuluu inhimilliselle, ihmisen tasolle, ja se on peräisin ainoastaan sielujen hajaantumisesta. Kaikki muu kuuluu alemmille tasoille minussa: – liikkumattomalle, vegetatiiviselle ja animaaliselle tasoille. En käsittele niitä lainkaan.

Näin ollen, kriteerinä analyysiini on asenteeni yhtenäisyyteen. Hyvä neuvo on tarkistaa omat asenteensa ryhmässä, koska suuressa maailmassa hämmennys on väistämätöntä ja siellä ei ole ketään, kenen kanssa työskennellä. Jos kokoonnumme ryhmänä yhdistäytyäksemme ja huomaankin, ettei minusta ole siihen, että en halua olla siinä mukana, ja että vihaan ja hylkään koko ajatuksen, niin se tarkoittaa, että paljastan ainoastaan pahan taipumukseni, joka on sisällä itsessäni.

Teen ponnisteluja, yritän nousta niiden yläpuolelle, mutta huomaan kuitenkin pian, että en pysty siihen. Kun kaikki mahdolliset valintani ovat loppuneet ja samalla on tunne, kuinka tärkeää ja välttämätöntä on saavuttaa yhtenäisyys, minä huudan: ”Pelasta minut!”  Ja, Ylhäältä saan vastaanottaa antamisen, lahjoittamisen voimaa, joka auttaa minua ajattelemaan yhtenäisyyttä ja yhteyttä muihin, – ainakin jossain määrin.

Toiset eivät tee sitä samaan aikaan, eikä heidän pitäisi sitä tuntea. Me puhumme henkilön sisäisestä työstä, joka alkaa tuntea yhteisen yhtenäisyyden voiman – tämän yhtenäisyyteen pyrkimyksen sisällä. Ja tämä voima on nimeltään “Luoja.”

Näin henkilö siirtyy eteenpäin, aina yhdestä vaiheesta seuraavaan. Hänen halunsa ovat jatkuvasti kasvava, hän vastustaa yhtenäisyyttä yhä enemmän ja enemmän. Hän näkee suurta vaivannäköä yrittäessään hallita kaikkea yksin. – Mutta, hän epäonnistuu, vaipuu epätoivoon ja pyytää lahjoittamisen voimaa Ylhäältä.

Tässä ryhmän sydämen, – antamisen ja lahjoittamisen voimassa, – Luoja paljastuu hänelle.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: