Syy Kokoontumiseemme

Yhteisön päämäärä on kohottaa meidät ihmisen tasolla. Tämä on mahdollista vain Luojan suuruuden kautta, jota emme näe pimeydessämme. Mutta juuri pimeässä voimme luoda uusia arvoja keskuudessamme, joilla ei ole itsekästä perustaa.

Tiedämme, että nämä arvot ovat täysin epäoikeutettuja, koska muutoin ne ovat peräisin  meidän itsekkyydestämme. Mutta henkinen perusta on itsekkyyden yläpuolella, kuten Yesodin Sefira: Yesod, joka on Malkhutin Sefiran yläpuolella. Joten kaikki riippuu perustasta jonka valitsemme: onko se pelkkää pölyä, joka on täysin elotonta, vai pölyä maasta (Adamah), joka jo muistuttaa (Domeh) ylempää, kuin ihminen (Adam), joka on Luojan kaltainen?

Kaikki riippuu prioriteetistamme ja siitä mitä pidämme tärkeänä. Alamme pelata Luoja tärkeydellä, opettajalla, ryhmällä, opiskelulla ja tavoitteella ja siitä tulee tärkein ja vakavin peli ryhmässä. Sillä itsekkyydessämme, halussamme, näemme vain pimeyttä. Ego kasvaa jatkuvasti, mikä lisää pimeyttä. Mutta jos tämän pimeyden päälle kehitämme yhteisen tavoitteemme suuruuden, silloin jokainen ryhmässä saa polttoainetta ja energiaa edistyä pimeyden läpi.

Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että etenemme kepin avulla, joka työntää meitä takaapäin, päätämme itse puskeutua eteenpäin ylemmän suuruuteen, lahjoittamisen ominaisuuden suuruuteen, keskinäiseen apuun, yhteyteen, rakkauteen, ja kaikkiin yleviin arvoihin, jotka ovat ominaisia ​​Luojan luonteelle.

Juuri tätä varten kabbalistinen ryhmä on perustettu ja sellaisena sen on pidettävä itsensä, yhä enemmän tarkentaen päämääränsä ja perustansa. Kabbalistisen ryhmän jäsenet ovat sankareita laadussa, ei määrässä. Vain ihmisten, jotka voivat todellakin edistyä tällä tavalla, pitäisi liittyä siihen. Siinä piilee vahvuutemme, koska haluamme saavuttaa mahdollisimman tarkan vastaavuuden Valon kanssa, kasvaa korkeudessa, eikä leveydessä.

Tästä syystä kokoonnumme tänne: perustaaksemme yhteisön, jossa jokainen meistä noudattaa Luojalle lahjoittamisen henkeä. Saavuttaaksemme Luojalle lahjoittamisen, meidän tulee aloittaa ihmiselle lahjoittamisella, jota kutsutaan ”muiden rakastamiseksi”. (Rabashin Kirjoituksia, ”Yhteisön Tarkoitus”)

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed