Johdanto egoismin purkittamiseen

Zoharin Pyhä Kirja, johdanto, luku ”BeLaila DeKala (morsiamen yönä)”:… Sitra Ahra (toinen puoli) saa vain himmeän valon Malkhutin valaistuksesta. Tätä pidetään Shoreshina (juurena) ja se on riittävä klipotien (kuorten) pysyvyydelle… Tätä juurta kutsutaan myös ”ohueksi rihmaksi”, tarkoittaen ohutta juurta synneille. Siitä on kirjoitettu ”Aluksi se on hämähäkinseitin kaltainen, myöhemmin se muuttuu kärryn köydeksi (cart-ropes)”.

Klipa on kelimit joita olemme vielä kykenemättömiä korjaamaan lahjoittamisen intention avulla. Puhumme erittäin voimakkaista ja tärkeistä haluista joissa suurimmat Valot tulevat paljastumaan lopullisessa korjauksessa. Periaatteessa meillä ei ole mahdollisuutta tehdä mitään nautinnon halullamme. Voimme vain erotella sen osat ja päättää mitkä niistä ovat niitä joiden kanssa olemme kykeneväisiä työskentelemään eri ehdoin.

Muut halut meidän tulee ”purkittaa”  ja vahtia tarkasti eivät ne pääse ulos hyökkäämään meitä vastaan. Kaikki Israelin viholliset, eli ne jotka vihaavat ”suoraan Luojan tykö” pyrkimystä, ovat juuri niitä suuria itsekkäitä (egoistisia) haluja joita emme vielä ole kykeneväisiä korjaamaan. Toora kutsuu niitä kansakunniksi jotka eivät koskaan jätä Israelia rauhaan.

Ymmärrämme tietenkin että heidän sotansa on itse asiassa itsekkyyden herääminen, joka on henkilön eduksi. Ne mahdollistavat ei korjattujen halujen havaitsemisen ja niiden ”tappamisen”, eli aina uusien osien löytämisen niissä, osien jotka voi korjata ja liittää henkilöön käytettäväksi tarkoituksella lahjoittaa.

Näin ollen meidän tulee huolehtia halun itsekkäistä osista joita ei vielä ole kohdistettu korjattavaksi. Meidän tulee tukea niiden olemassaoloa ja tehdä erityistä henkistä työtä heidän vuokseen.

Loppujen lopuksi tunnen ne sisälläni. Ei riitä että vain eristän ne ja jätän ne käyttämättä. Tässä vaiheessa korjaan ne heikolla valaistuksella, joka on määritelty kirjaimen Kuf (ק) avulla, jonka alempi osa ulottuu viivan alapuolelle, tuoden niukan loiston  BYAn maailmoille ja klipoteille jotka ovat siellä.

Aivan kuten kipeä ihminen joka on kytketty hengityskoneeseen teho-osastolla. Ei ole niin että teeskentelen että näitä haluja ei ole olemassa, vaan päinvastoin myönnän niiden olemassaolon ja olen niiden hallitsija. Itse asiassa ne ovat riippuvaisia minusta, koska tuen heitä pienellä elämän kipinällä.

Tarvitsemme klipaa siksi että se on kuin hedelmän kuori joka suojaa sitä kypsymisen aikana. Ilman näitä toimia olemme kykenemättömiä aloittamaan Malkhutin korjaamisen.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: