Teologian Herkullisuus

Baal HaSulam, “Palvelijatar, joka on emäntänsä perillinen”: Maailman kansakuntien viisaat tutkivat kaikki israelinlaisten kirjat ja muuttivat ne herkuiksi vahvistamaan uskoaan, tarkoittaen viisauttaan nimeltään “teologia”.

Näemme, että kaikki uskonnot ottivat nimiä, sanoja ja käsitteitä kabbalan viisaudesta ja käyttivät sitä ja muunsivat sen joksikin täysin päinvastaiseksi kabbalasta osoittaakseen, että he ovat oikeassa. Ikään kuin leikkiminen sanojen ja määritteiden kanssa mahdollistaisi tämän maailman muuttamisen. Nyt se paljastuu vähitellen, mutta ennen sitä se on kautta historian aiheuttanut suurta hävitystä kaikkialla maailmassa ja erityisesti Israelin kansan hävityksen.

Tähän asti kaikki uskonnot ovat saaneet ravintonsa kabbalan viisaudesta, koska ilman sitä ne eivät edes tietäisi, miten kutsua eri voimia ja jäisivät muinaisen Kreikan mytologian tasolle. Varastamalla kuvauksen henkisestä järjestelmästä kabbalan viisaudelta, he teeskentelivät ymmärtävänsä sen rakenteen ja kasvoivat siten voimakkaiksi ja houkutelivat miljardeja ihmisiä, joita se viehettää. Tietenkin siitä tuli suuri virhe maailman korjauksessa.

Mutta toisaalta, virheellisyys ja korruptio vie meidät syvemmälle luomisen ytimeen ja sen kautta tunnemme selvemmin päinvastaisuuden kahden voiman välillä: pahuuden voima vastaan hyvyyden voima. Tämä reitti on itse asiassa välttämätön. Ei ole hyvyyttä ilman pahuutta, eikä pahuutta ilman hyvyyttä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: