Miten Velvoitamme Luojan Auttamaan Meitä

Edellisessä seminaarissa saavuimme siihen johtopäätökseen, että emme kykene tekemään mitään itse. Yritimme tehdä kaiken voitavamme, mutta se ei johtanut mihinkään. Se on totta! Se ei johtanut mihinkään! Ei ole toivoa edes sille, että se johtaisi johonkin! Miksi? Sillä meillä ei oikeasti ole yhtään voimaa. He jotka väittävät, että emme voi tehdä mitään lausuvat vain tosiasian.

Olemme pelkkiä egoisteja ja voimme vain työskennellä egomme sisällä. Emme voi tehdä mitään egon ulkopuolella; meillä ei ole voimaa siihen. Emme voi tehdä mitään egon yläpuolella; emme itse asiassa voi edistyä ja lähestyä toista. Voimme tehdä sen vain jos näemme, että siitä on itsellemme jotakin hyötyä.

Mitä voimme tehdä? Pyytää Luojalta! Mikään muu ei voi meitä auttaa, sillä Hän on ainoa voima koko maailmassa, joka tekee jotakin. Meille on annettu mahdollisuus oivaltaa tämä, huomata, että Hän on ainoa voima, joka operoi eikä kukaan muu.

Joten koko työmme perustuu pyyntöön saavuttaa halu, joka todellakin velvoittaa Hänet auttamaan meitä.

Sellaisen halun saavuttaminen ei tosin ole helppoa. Se kasvaa vähitellen. Meidän pitää ajatella sitä, jotta se kasvaa ja voimme huutaa; meidän pitää pyytää sitä joka kerta. Pyyntöön pitäisi sisältyä kaikki halumme, jopa kaikkein pienimmät, siitä huolimatta mitä ne ovat.

Tarkoituksella ne eivät ole aitoja, aivan kuten lapset, jotka ulisevat, itkevät ja valittavat ja saavat haluamansa hinnalla millä hyvänsä käyttäen hyväkseen meidän heihin kohdistamaamme rakkautta. Meidän pitää käyttäytyä samalla tavalla Luojan kanssa, oppia tästä maailmasta mten käyttäytyä.

Kaikki pyynnöt, vaatimukset ja anelemiset, niitä kutsutaan yleensä “rukoukseksi“.

Rukous on myös tunne sydämessä. Itse asiassa se ei ole pyyntö, vaan tunne sydämessä kun henkilö tutkii itseään ja huolimatta siitä mitä näkee hän haluaa kääntyä Luojan puoleen sen kanssa mitä hänen sydämessään on. Huolimatta siitä onko se hyvää vai pahaa, kaikesta huolimatta: Ota se ja tee kanssani mitä Sinun pitää!

On olemassa eri rukouksia: vakavia ja vähemmän vakavia, empaattisia rukouksia, mitä tahansa, tärkeintä on rukoilla. Kaikki savutetaan vain rukouksen voimalla. Mitä vahvempi, tukevampi ja hellittämättömämpi se on, sitä parempi.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post:

Next Post: