Naimisissa, Mutta Vapaa Kuin Taivaan Lintu!

Kysymys: Jos parisuhteessani pidän puolisoani peilinä, jossa näen vain omia vikojani, niin tällainen toimintahan vie minut takaisin itseeni. Eli, sen sijaan että kehittäisin yhteyttäni kumppaniini, koko harjoitus keskittyykin vain itseeni?

Vastaus: Niin, mutta sen sijaan, että piiloutuisin omaan kuoreeni, tuleekin minun nousta tämän kaiken yläpuolelle. Katsotaanpa tämä nyt ihan alusta, – kohdasta nolla. Katson vaimoani ja näen hänessä useita erilaisia vikoja. Nyt alan soveltaa kaikkia näitä virheitä itseeni, koska kirjoitettu on, että: “Jokainen tuomitsee toiset siinä määrin, miten itse on korruptoitunut.”

Joten tästä syystä käännyn itseeni ja totean, että kaikki nämä näkemäni viat ovatkin minussa itsessäni.  Jos olisin täydellinen, en näkisi mitään tällaista.  Ja mikäli rakastan vaimoani, en luonnollisestikaan näe hänessä  mitään vikaa!  Tämä on kuin äidin suhde lapseensa,  joka ei näe mitään pahaa lapsessaan.  Tämä on tapa, jolla luonnollinen äidillinen rakkaus toimii, ja se sokaisee sinut. Vaikka äiti huomaisikin tietynlaisia ”vikoja” lapsissaan, hän rakastaa ja pitää heitä yhtä suloisina.

Toisin sanoen, alan pääasiallisesti ymmärtää, että kaikki viat joita näen puolisossani, ovatkin minussa itsessäni. Ja syy miksi näen ne, on ainoastaan oma puutteellinen rakkauteni häneen.  Tämän vuoksi minun tulee nostaa itseni sille tasolle, jossa voin lakata näkemästä hänen vikojaan, – kuin äiti ja hänen lempilapsensa. Tätä kutsutaan, nousuksi itsekkyyden yläpuolelle.

Olen puolisoni avulla suorittanut tietynlaisia mittauksia itsessäni ja olen arvioinut itseni sille tasolle jossa nyt olen. Tältä korkeudelta minun on nyt noustava itseni ylitse. On siis käynyt ilmi, että minulla on kumppani, joka auttaa minua nousemaan oman luontoni yläpuolelle. Kuvittele mikä aarre minulla on kotona, – tämähän on aivan todellinen aarre!

Käyttämällä puolisoani peilinä olen vasta noussut oman egoni yläpuolelle.  Nyt jatkan eteenpäin. Olen ylittänyt itseni, enkä enää toimi ainoastaan omien toiveiden ja ominaisuuksieni kautta. Tässä neutraalissa tilassa yritän tuntea, tutkia ja ymmärtää toiveita, ominaisuuksia ja toisen henkilön, – esimerkiksi puolisoni pyrkimyksiä ja tavoitteita. Yritän hyväksyä ne kuin ne olisivat tärkeimmät asiat minulle ja yritän elää niin, että voin ne myös toteuttaa.

Tuntuu, että mikäli toimisimme keskenämme tällä tavalla, – molemmin puolin, – niin elämämme olisi kaunista ja ihanaa. Ongelmana on kuitenkin, että en voi pysyä tällaisessa tilassa.  Se on hyvin vaikeaa ja vaatii paljon työtä. Voin pitää itseni kyseisessä tilassa muutaman minuutin, mutta sen jälkeen se katoaa ja tarvitsen tukea. On yksinkertaisesti mahdotonta olla jatkuvasti tällaisessa tilassa, se on kauhea paine.

On hyvin helppoa olla itsekkäästi ajatteleva, koska luonto näyttää jatkuvasti tarjoavan meille polttoainetta tähän. Meissä on itsekäs moottori, joka lakkaamatta kehrää sisällämme, aamusta iltaan, jopa nukkuessamme. Ja tämä edellyttäisi valtavaa voimaa, epäinhimillistä työtä, johon en yksinkertaisesti kykene. Joten mitä voin tehdä?

Tämä on tie seuraavaan päätökseen. Ensimmäinen päätökseni oli siis nousta itsekkyyteni yläpuolelle. Toinen päätös on puolisoni itsekkyyden hyväksyminen oman itsekkyyteni sijaan. Tulen kuitenkin huomaamaan, että en voi jäädä tällaiseen tilaan, tulen tarvitsemaan oikean ympäristön ja ystävien tukea. Ympäristö toimii voimanlähteenä ja merkitsevänä, joka olennaisesti on sama asia.  Toisin sanoen, ympäristön on annettava minulle uskomattoman tärkeä merkityksen tunne tähän työhön, joka on itsekkyyteni yläpuolella ja hyödyksi lähimmäisilleni.  Huolehtimalla lähimmäisistäni tunnen olevani vapaampi, kuin silloin kun pidin huolta vain itsestäni.  On kuin minun ei enää  tarvitse tuntea mitään huolta, sillä tunnen sellaista vapautta ja rauhaa.

Ensinnäkin, kaikki ongelmani ja vaikeuteni katoavat koska olen noussut itsekkään luonteeni yläpuolelle.  Tunnen eläväni maailmassa, joka on täynnä ystävällisyyttä.  Huolehdin ainoastaan lähimmäisistäni ja vailla huolta itsestäni, kuin lintu joka liitää taivaalla. Tällä tavalla tunnen ja koen, jos toiset antavat minulle energiaa, merkitystä ja pyrkimystä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: