Nykymaailman Sivistymättömyys

Kysymys: Kun sanot, että ihminen käyttäytyy sivistymättömästi, kuin barbaari, niin voisimmeko saada  jonkin selvän esimerkin siitä, missä sivistymättömyys on ilmeistä välillämme?

Vastaus: Sivistymättömyys näkyy hyvin selvästi siinä, kuinka käytämme itsekkyyttämme lähes ilman mitään rajoitteita. Rakastamme kerskailla merkityksettömillä asioilla, kuten vauraudella, vallalla ja maineella. Henkilön kulttuuriseen tasoon verraten, hänen sisäinen rikkaus tai hänen henkinen tavoite ei ole meille tärkeää, kaikki tällainen on täysin kuollutta.

Kulttuuri on ollut kuolleena jo puoli vuosisataa ja jopa vieläkin kauemmin, se haudattiin kahdessa maailmansodassa. Ja me vain ylpeilemme bisneksillämme, rahalla, vallalla ja maineella. Mielestämme tällainen on hyvä esimerkki uudelle kasvavalle sukupolvelle,  – että mies joka ansaitsee kunnioituksen, on samalla mies, joka voi alistaa toiset hänen valvonnan alla. Onhan maine on myös eräänlaista alistamista, – kuten valta ja raha.

Olemme nostaneet nämä kolmet “arvot” absoluuttisten arvojen riveihin ja ihmiset elävät niiden vuoksi. Osoittautuu, että koko elämän päämääränä on näiden kolmen tavoitteen hankkiminen, jos niitä edes voi kutsua sanalla, “tavoite” lainkaan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post:

Next Post: