Egosta Toipuminen Kylpylässä

Kysymys: Tuomitsemme egon kaikkien ongelmiemme lähteenä, mutta itse asiassa mitä huonoa on olla huolissaan itsestään? Se kuitenkin on luontainen perusominaisuutemme?

Vastaus: Meidän pitäisi ymmärtää, että jos huolehdimme vain omasta edustamme, vahingoitamme itseämme ja rajoitamme menestystämme.

Siinä piilee pahuus, jonka henkilön tulisi tuntea läpikotaisin. On todellakin olemassa ihmisiä, jotka haluavat “astua ulos omasta itsestään”, rajoituksistaan. He pyrkivät “poistumaan ruumiistaan” laajentaakseen horisonttiaan ja näkemään maailman “mitä se on ja minkä vuoksi? Mitä tämän elämän ulkopuolella on?”

Tämä ei ole tyypillistä kaikille, mutta tänä päivänä kun koko maailma kärsii, meidän tulisi selittää ihmisille, että ainoa keino pelastua vaikeuksilta on sitoa itsesi ympäristöön. Jos et tee tätä, suhteet perheeseen, maahan ja maailmaan tuhoutuvat; kukaan ei nauti mistään ja kaikki kärsivät. Pääasia on että näiden korruptoituneiden suhteiden takia emme pysty edes tarjoamaan itsellemme ruokaa. Ruokajärjestelmä, ilmasto, kaikki on tuhottu. Sama pätee perheisiin. Suhteet ovat turmeltuneita eikä mikään enää toimi.

Kysymys: Miksi minun pitäisi lakata välittämästä omasta hyvinvoinnistani sen takia? Kaikki maailman eliöt pyrkivät voimaan hyvin ja pitämään huolta itsestään. Onko tämä perushalu kaikkien ongelmiemme lähde, esimerkiksi perheongelmien?

Vastaus: Oletetaan että asiat eivät toimi perheessä. Jääkaappi on puoliksi tyhjä, nurkassa on pino likaisia vaatteita ja kaikki on mennyt pieleen. Muuten, sama asia on tapahtumassa maailmassa – hyvän yhteisen suhteen puuttuminen tuhoaa kaiken. Osa ihmiskunnasta heittää tonneittain ruokaa roskiin ja toinen osa nälkiintyy. Terveydenhuoltoon on hukattu miljoonia, mutta kärsimme kaikki jostain sairaudesta.

Näin ei selvästikään voi jatkua. Sen vuoksi pariskunnat jotka ovat valmiita muutokseen tulevat kurssillemme ja selitämme heille että huoli itsestä tulisi muuttaa huoleksi toisia kohtaan, tässä tapauksessa puolisoa kohtaan. “Rakkaus peittää kaikki synnit”, tämä periaate on täytetty egoistisesti. Kukaan ei pyydä henkilöä irrottautumaan egostaan vaan vain luomaan uuden asenteen sen yläpuolelle, puolisoa, toisia ihmisiä, maailmaa, luontoa ja ympäristöä kohtaan.

Meidän täytyy havaita maailma “pyöreänä”, integroituna, mikä tarkoittaa kaiken egon ulkopuolella olevan havainoimista omana, kuten äiti joka huolehtii lapsestaan, silloin tunnet voivasi hyvin.

Koko idea on käyttää omaa egoa oikein ja viisaasti, ei pyrkien siitä eroon. Pariskunta joka haluaa edistyä egoistisesti kiinnittyy tähän. Vain lähestymistapa muuttuu: Ottaen huomioon mitä maailmassa ja perheessä tapahtuu, on olemassa vain yksi menetelmä – egon yläpuolelle kohoaminen ja sen (egon) käyttäminen toiseen suuntaan. Tutki puolisoasi kuin omien atribuuttiesi heijastuksena ja aseta ego oikealla tavalla toiseen suuntaan. Silloin pahuuden ilmentymän sijaan havaitset hyvyyden ilmentymisen.

Tärkeintä tässä on luoda “hautomo”, oikeanlainen ympäristö. Henkilöltä ei vaadita erityisiä pyrkimuksiä jos hän elää tässä “kasvihuoneessa”. Sen vaikutuksen kautta ympäristö kasvattaa henkilössä huolena toisia kohtaan ja johdattaa hänet oikeaan suuntaan. Sen jälkeen tämä  lähestymistapa elämään tulee hänelle luontaiseksi. Samalla tavalla lapsi hyväksyy ryhmänsä moraalin. On toki olemassa vaikeuksia; esimerkiksi naimisissa oleva pariskunta tarvitsee “uudelleenohjelmointia”. Nämä muutokset tulevat kuitenkin olemaan suhteellisen helppoja, kuin kylpylässä oleilua.

Totta kai henkilön täytyy myös itse osallistua prosessiin, tunteissaan ja ymmärryksessään, omassa vapaassa tahdossaan. Hänen tukensa on olennaista, hän ei voi vain tulla ja sanoa “muuta minut”. Tavalla tai toisella hän voi suostua eikä häneltä vaadita mitään yli-ihmisyyttä.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed