Itsetarkastelu Maailman Peilin Kautta

Maailmassamme olemme yhteydessä fyysisiin kehoihin, ja meistä tuntuu, että meillä on vapaa tahto, riippumattomuus, ja että pyydämme ja saamme vastauksia ja vastakaikua. Mutta sen jälkeen huomaamme, että vain seisoimme peilin edessä, eikä siellä ollut ketään muuta. Ominaisuuteni tuntuvat olevan niin kuin ihmiskunta, kuin suuri maailma ympärilläni, jossa niin sanotusti työskentelen.

Siksi meidän on ymmärrettävä, että sen mitä teemme toisille, teemme itsellemme. Se ei vain palaa luoksesi kiertoteitse, vaan toimit suoraan vastoin itseäsi. Kaikki mitä näette ympärilläsi on omien sisäisten ominaisuuksiesi laajentuminen ulospäin.

Ja tämä on ainoa mahdollisuus vähitellen löytää itsesi. Sillä jos löytäisimme itsessämme saman halun, jolla Luoja meidät loi, olisimme jatkuvasti jumissa siellä, silloin emme yrittäisi tutkia sitä, vaan  ymmärtäisimme sen hyvänä asiana ja ajattelisimme vain miten voimme täyttää sen. Voisimme välittää siitä kuin rakastava äiti, joka ei ole huolissaan mistään, vain että hänen lapsensa on lihava ja terveellinen. Hän ei arvostele hänen henkilökohtaisia ominaisuuksiaan.

Siksi olemme tässä erityisessä todellisuudessa. On sanottu, “ihminen on pieni maailma” ja kaikki mikä on hänen sisällään, sen hän näkee ulkopuolellaan. Koko maailma, joka ympäröi sinua on sinä, sinä itse käänteisesti niinkuin se olisi vuotanut ulos. Ja nyt kun voit katsella kaikkea  ikään kuin itsesi ulkopuolella ja suhtautua siihen itsekkäästi, voit yrittää kaikkine itsekkäine ominaisuuksinesi saavuttaa rakkauden.

Tuloksena on, että kaikki luotiin vain korjausta varten. Jos kaikki nämä ominaisuudet pysyisivät sinussa, et voisi havaita niitä ja korjata niitä. Ja niin et saisi Klitä (astiaa) Luojan paljastamiseksi. Mutta koska kaikki tämä näyttää olevan ulkopuolellasi, voit nähdä sen ja selventää suhteesi siihen, löytää sen 613 kertaa suurempana ja sillä tavoin voit löytää Luojan. Näin vain “sydämen piste” voidaan sinussa havaita.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed