Tasa-Arvoisuus Ei Tarkoita Identtisyyttä

Kysymys: Pohjoisen kongressin aikana tapahtui, että ryhmämme jakautui kahtia: Ensimmäinen ryhmä, 10 henklöä, eristäytyi maailmalta keskuksen ensimmäisessä kerroksessa ja simuloi tyystin tovereiden olosuhteet Israelin konventiossa, toinen ryhmä, 20-30 henkilöä, johon eri systä osallistuttiin vain osittain, oleili toisessa huoneessa.

Itse olin eristäytyneiden kymmen joukossa, enkä voinut keskittyä kuin yhteen ajatukseen: “Miten se saattoi tapahtua, että jakauduimme kahteen osaan?” En kuitenkaan löytänyt rohkeutta nostaa asiaa pöydälle 9 muun henkilön kanssa. Tämä kysymys vaivaa minua, mitä minun tulisi tehdä? Voinko ottaa asian puheeksi, vai onko se vastoin ryhmän yhtenäisyyttä, jopa nyt kun on päätetty, että jakaudutaan kahtia konvention aikana? Mielestäni henkisyyden komitean tulisi vaatia, että ryhmät pysyvät yhdessä, oli tilanne mikä tahansa.

Vastaus: Ristiriitoja on olemassa kaikkialla lopulliseen korjaukseen asti, erityisesti kabbalassa, mutta henkisyydessä vastakohtaiset asiat yhtenäistyvät yhteisessä intentiossa, ne elävät sovussa vaikka erottautuvat muodon vastaavuuden lain toimesta. Meidän täytyy siis tottua siihen, että voimme olla erilaisia, mutta yhdessä, sen lisäksi, meidän ei tulisi pyrkiä asettamaan kaikkea ja kaikkia samalle tasolle. Tasa-arvoisuus ei tarkoita identtisyyttä, vaan samaa intentiota, mutta eri tasoilla.

Olemme kaikki erilaisia, eikä kukaan pakota meitä olemaan samanlaisia, vaan pyrkimään kohti samaa päämäärää. Ja jokainen pyrkii kohti päämäärää vaihtelevin tavoin. Olemme erilaisia, kuten solut kehossa; intentiossamme yleiseen Luojaan Luoja yhtenäistää meidät.

Pysy esimerkkinä, jota voi seurata ja he, jotka eivä kykene, johtuen puolueettomista syistä, eivät ole sinua huonompia, vaan pysvät toisessa ryhmässä kongressin aikana, samoin kehollakin on elimiä, jotka eroavat tärkeistä elimistä, mutta kuuluvat tuohon yhteen kehoon.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed