Tuulipuistot Aikaansaavat Ilmaston Lämpenemistä

Uutisissa (Forbes): “Uuden tutkimuksen mukaan isot tuulipuistot voivat kohottaa paikallisia yölämpötiloja tuulettamalla lämpimämpää ilmaa maahan. Tutkimus käytti satelliittitietoja näyttääkseen, että suurten tuulipuistojen rakentaminen Länsi-Teksasissa viimeisen vuosikymmenen aikana on lämmittänyt öitä noin 0.72C.”

“Perimmäinen vaikutus on se, että olettaen että maaperä yöllä on yleisesti ottaen kylmempi kuin ilmakehä, siten ilma lähellä maata on kylmempää kuin ilma ylempänä. Kun terät kytketään pois silloin turbiinit sekoittavat tämän ilman, viileän lämpimämmän kanssa ja siten ilman lämpötila ylempänä alenee.

“Vaikutus on aika suuri, tuo 0.72  ei ole paljoa vaille 0.8, jonka sanotaan olevan tähänastinen kokonaismäärä ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä.

“Niin hauskalta kuin se kuulostaakin, voidessa osoittaa, että yksi esitetyistä ratkaisuista ilmastonmuutokselle onkin sen aiheuttaja, se ei silti vaikuta laajempaan kuvaan.

“Emme muuta lämmön määrää, joka katoaa avaruuteen, emmekä näinollen muuta planeettamme olennaista  energiatasapainoa. Siirrämme sitä vain ympäriinsä hivenen, siinä kaikki.

“Niinkuin aikaisempi asiapaperi osoitti, avomerellä sijaitsevat tuulimyllyt alentavat ilman lämpötilaa ympärillään noin yhdellä asteella: oletan, että tuosta samasta sekoituksesta meriveden haihtumistahti kiihtyy.”

Kommenttini: Jos kuvittelemme voivamme voittaa yhdessä kohtaa ja samalla olla häviämättä toisessa, silloin huijaamme itseämme unohtamalla luonnon yhtenäisyyden ja suljetun järjestelmän lait.

Emme voi naruttaa luontoa, olipa miten vain;  saavuttaaksemme harmonian luonnon kanssa, meidän on pakko vallitsevassa tilanteessa muuttaa itsekkyyttä kaiken pahan alkuna.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: