Vaihtoehtoinen Viitekehys Globaalille Talousjärjestelmälle

Mielipide (Joseph Stiglitz, Amerikkalainen taloustieteilijä ja Columbian yliopiston professori): “Perusidea on: muutama voimakeskus, kuten Kiina, Saksa ja Japani, joidenkin tuotantokeskeisten talouksien lisäksi ovat kukoistaneet järjestelmässä, jossa he hoitavat koko viennin ja muutama maa, niin kuin Yhdysvallat, ylläpitää valtavaa kauppavajetta.

“Mutta tämä järjestelmä lähestyy nyt loppuaan, kun maat alkavat oivaltaa, että heidän kauppavajeensa on kestämätön ja he haluavat samalla muuttua kaupan ylijäämän maiksi. Kaikki eivät tietenkään voi ylläpitää ylijäämää, joten asia muuttuu kuuman perunan leikiksi, jossa jokainen siirtää vajeen toiselle valuutan devalvaation ja muiden agressiivisten kaupankäyntisiirtojen avulla.

“Vaihtoehtoinen viitekehys globaalille talousjärjestelmälle: maailmanlaajuinen vararahastojärjestelmä, uudistus maailman kauppajärjestössä WTO:ssa, joka sallisi kehitysmaiden osallistua teollisuuspolitiikkaan, globaali talousmarkkinoiden säännöstely, pääomalaskelman hallinta, painopisteenä epävakauttavan lyhyen tähtäimen kapitaalivirran rajottaminen, maailmanlaajuisesti koordinoitu rahataloudellinen käytäntö, globalisaation ohella, rahataloudellisen käytännön vaikutukset.”

Kommenttini: Miten todellisuus muuttaakaan taloustieteilijöiden mielipiteitä. He voivat nähdä kaukana edessään, ainoan ratkaisun: täydellisen yhtenäisyyden, osittaisen tai kokonaisen. Joka tapauksessa he eivät tiedä miten ottaa ensi askel kohti sitä tulevaisuutta, ennen kuin he tapaavat meidät.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Next Post: