Tänään, Kaikki Tiet Vievät New Jerseyhin

Kysymys: Onko eroa sen välillä, että katsoo kongressia kotona, tietokoneen näytöltä tai että on henkilökohtaisesti paikalla? Saavuttaako henkilö jotakin ylimääräisiä olemalla siellä henkilökohtaisesti?

Vastaus: Tiedät varmaan, että 1800-luvulla oli suosittua varakkaiden luokassa ostaa oma istuin tai aitio oopperassa tai teatterissa. Jos henkilö halusi kuulla suosikki ariansa  oopperassa, hän saattoi tulla vain nuo 15 minuuttia, nauttia siitä ja lähteä sitten takaisin kotiin. Silloin ei ollut nauhureita tai tallenteita, joten kansan oli pakko tulla paikalle henkilökohtaisesti kuulemaan sinfoniaa tai oopperaa.

Myöhemmin nauhurit ja televisiot keksittiin, joten miksi teattereita ei suljeta tänä päivänä? Esimerkiksi lippu Italialaiseen oopperan kuuluisan laulajan kera maksaa paljon. Kerran menin oopperan Lontoossa ja halvin paikka parven yläreunassa maksoi 40 puntaa. Mutta ihmiset menevät edelleen sinne, koska on mahdotonta siirtää vaikutelma näytön kautta.

Saadaksesi täyden vaikutelman, sinun täytyy olla kyseisessä paikassa henkilökohtaisesti. “Paikka” on henkinen käsite, joka myös esiintyy maailmassamme.

Ja tämä on jopa todempaa kabbalistien kongressissa, koska kokoonnumme yhtenäistyäksemme! Ja siihen ei riitä  ruutu tai  mikrofonin. Jos edes äänitetty ooppera ei anna sinulle samaa vaikutelmaa kuin elävä esitys, niin tämä pitää vielä enemmän paikkansa yhtenäisyyden tunteessa.

Koko kongressin tarkoitus on yhtenäisyys. Kaikki tapahtumat, seminaarit ja keskustelut on omistettu tälle. Tämä on vain yksittäinen, elävä prosessi, jota ei voi välittää missä tahansa muodossa. Olen valmis matkustamaan jokaisen ryhmän luo, mihin tahansa maailmassa, vaikka se on hyvin hankalaa minulle. Mutta ei ole valinnanvaraa, en voi suorittaa tehtävääni muussa muodossa ja sinä et voi saavuttaa tavoitetta muulla tavoin.

Vain jos joku asuu hyvin etäällä, eikä hänellä ole mahdollisuutta osallistua, eikä todellakaan voi (ja hänen on todistettava tämä Luojalle, ei meille), niin ilmeisesti on olemassa henkilökohtainen, erityinen laskelma hänen suhteen. Mutta en antaisi mahdollisuuden osallistua kongressiin ohittaa minua mistään hinnasta.

On olemassa kuuluisa esimerkki henkilöstä, joka asui tuhansia vuosia sitten Negevin autiomaassa ja työskenteli maataloudessa ja meni kävellen kerran vuodessa opiskelemaan Jerusalemiin. Hänelle jäi aikaa opiskeluun  siellä vain päivän verran, koska tie oli niin pitkä, että hän joutui heti lähtemään takaisin, jotta hän voisi palata ajoissa, aloittaakseen työn pellolla. Mutta tämä päivä on edelleen erityinen päivä vuoden aikana, joka nimettiin hänen kunniakseen (“yhden päivän opiskelija”), jolloin kaikki istuvat ja opiskelevat.

On mahdotonta siirtää energiaa yhdeltä ihmiseltä toiselle ilman henkilökohtaista, fyysistä kontaktia, kun olemme kaikki yhdessä. Siksi olemme olemassa tässä maailmassa! Tämä maailma on erikoinen, koska olemme kaikki egoisteja ja voimme siksi aloittaa kytkeytymisemme vain tällä tavalla.

Loppujen lopuksi emme vielä ole henkisessä yhteydessä. Siksi meille on annettu toinen, alempi taso , jota kutsutaan “täksi maailmaksi” – kuvitteellinen todellisuus, jossa yhteytemme syntyy. Ja sen jälkeen se alkaa jo kasvaa henkisyyteen.

Se on kuin kukka, joka ei kasva ennen kuin vilja mätänee maahan ja verso kasvaa siitä, joka sitten kasvaa,  muuttuakseen kukaksi. Näin meidän täytyy kylvää yhteytemme alku. Ja vaikka olemme itsekäässä maailmassa, viljamme on mädännyttävä tässä egoistisessa maaperässä, jotta uutta versoa pääsee tulemaan esiin.

Tässä alustavassa vaiheessa fyysinen yhteytemme  on välttämätön ja siksi tämä koko maailma on olemassa.

Uskon, että näiden sanojen jälkeen, räjähdyksen tulisi tapahtua  ja jokaiselle, joka ei vielä ole ilmoittautunut, tulee kiire rekisteröityä kongrssiin. Jos olisin Amerikassa asuva henkilö, en haluaisi jäädä kotiin …

Voit asettua suurimman television näytön eteen ja järjestää mitä ihanteellisemmat, mukavat olosuhteet, ottaa lomaa töistä, jotta kukaan ei häiritse sinua katsomisessa, mutta silti se ei tule antamaan sinulle todellista yhteyttä. Jäät vaille tärkeimmän: sisäisen tunteen ja näet vain ulkoisen kuvan.

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbala ja elämän tarkoitus" Comments RSS Feed

Previous Post: